Kasımpaşa-gaziantepspor Maçının Ardından

Turkcell Süper Lig'de Gaziantepspor'u 3-0 yenen Kasımpaşa'da teknik direktör Yılmaz Vural, karşılaşmada daha fazla pozisyona girdiklerini ve galip geldiklerini söyledi.

Maçtan sonra yaptığı basın toplantısında Vural, Gaziantepspor'un geçen hafta Beşiktaş'ı yendiğini hatırlatarak, "İşimiz kolay değildi, ancak rakibimizden daha fazla pozisyon bularak, 3-0 kazanmayı başardık. 27 puan sizi rahatlatmaz. Ligde düşecek 3. takımın puanı 40-43 olabilir. En az 3-4 maç daha kazanmalısınız. Çok temkinliyiz. Yere sağlam basacağız" dedi.
Karşılaşmanın 51. dakikasında hakem Hakan Özkan'ın önce penaltı verip, Barış'a kırmızı kart göstermesi, ardından 4. hakem Hüseyin Sabancı ile görüşerek bu kararını iptal etmesiyle ilgili Vural, şunları söyledi:
"Hakan Özkan verdiği yanlış karardan dönmesi, çok erdemli bir davranış. Kendisini kutluyorum. Israr edebilirdi, fakat 4. hakem Hüseyin Sabancı'nın olayı çok net görmesi ve o konuda Hakan Özkan'a yardımcı olması sanırım 4. hakem ve orta hakem arasındaki diyalog, çok önemli sıkıntı yaratacakken, bunun ortadan kalmasını neden olmuştur. Bu örnek olsun."
Deneyimli teknik adam, A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörünün Hollandalı Guus Hiddink olmasıyla ilgili soru üzerine, "Ben 4 aydır söyledim. 'Türk hoca olması lazım. Nasıl futbolcusu Türk ise çalıştıranın da Türk olması lazım' dedim. Türkiye 3. dünya ülkesi değil. Her konuda olduğu gibi futbolda da onlarca teknik direktör yetiştirmiş bir ülkedir. Ancak seçim yapıldı, göreceğiz" şeklinde konuştu.
Gelecek hafta Galatasaray ile yapacakları maçın çok keyifli geçeceğini ifade eden Vural, "Haftaya da kazanan taraf olmak istiyoruz. Kolay değil, ama zor da değil. Her takımın kolay ve iyi yanları var. Bunlara göre oynayabiliyorsanız herkesi yenebilirsiniz" dedi.
Yılmaz Vural, Gaziantepspor maçı kadrosunda yer alamayan Moritz'in sakatlandığını, arka adalesinde 3 santim yırtığı olduğunu ve birkaç hafta oynayamayacağını sözlerine ekledi.
Kasımpaşa'nın kalecisi Murat Şahin ise hakemin 51. dakikada verdiği kararlarla ilgili olarak, "Pozisyonda iki tane yanlış karar vardı. Gaziantepsporlu futbolcular da şaşırdı, onlar da penaltı olmadığını söyledi. Hakem verdiği yanlış kararı düzeltti" diye konuştu.

COUCEİRO: "AĞIR BİR YENİLGİ ALDIK"
Gaziantepspor Teknik Direktörü Jose Couceiro, ağır bir yenilgi aldıklarını ifade ederek, "Maçtan önce Kasımpaşa'nın kontratağa çok iyi çıktığını söylemiştik. Bunu yapmalarına izin verdik ve 2-0 geriye düştük. İkinci yarı oyunumuzu biraz düzelttik. Ancak olaylardan dolayı kontrolümüzü kaybettik. Kasımpaşa ilk yarıdaki oyunuyla maça hak etti" dedi.
Couceiro, hakemin ikinci yarıda önce verdiği, sonra iptal ettiği penaltı ve kırmızı kartla ilgili olarak bir soru üzerine, "O pozisyonun çok önemli olduğunu düşünmüyorum. İlgilenmem gereken kendi takımım. Maçta daha büyük yanlışlar da var. Kasti hareketler yapıldığında hakemler görmezden gelmemeli. ilk yarıdan itibaren bu sıkıntılar başladı" şeklinde konuştu.
Couceiro, "Hafta içinde yaşanan bahis skandalı oyununuzu etkiledi mi" şeklindeki bir soru üzerine de "Bahaneler üretmemek gerekiyor. Böyle bir şeyin arkasına sığınamayız" dedi.
Gaziantepsporlu futbolcu Zurita ise maçta ikinci yarıda garip olayların olduğunu ifade ederek, "14 senedir futbol oynuyorum, yardımcı hakemlerin iptal ettiğini gördüm ama hayatımda ilk defa 4. hakemin hem penaltı hem kırmızı kartı iptal ettiğine şahit oldum" dedi.