Diyarbakırspor Evinde Vurgun Yedi

Diyarbakırspor, Turkcell Süper Lig'in 22. haftasında evinde oynadığı rakibi Denizlispor'a 2-0 yenilip ligdeki durumunu tehlikeye attı.

Yeşil-kırmızılı takım ligde haftalardır galibiyet yüzü görmezken, taraftarlar yönetimi istifaya davet etti. Maç sonrası Diyarbakırspor taraftarları, futbolcularını da protesto ederken, Denizlisporlu futbolcuları alkışladılar. Maç sonrası mağlubiyet nedeniyle taraftarlar arasında kısa süre bir gerginlik yaşandı. Gerginlik polisin araya girmesiyle sona erdi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Denizlispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, "Buraya gelmeden önce iyi oynayan fakat iyi sonuç alamayan bir takımdık. Ama galibiyetlerimizin başlayacağına inanıyorduk. Deplasmanda Diyarbakır'ı da yendikten sonra şimdi daha da çok inanıyoruz. Farklı kazanabilirdik. İnancımızı yitirmedik. İlk galibiyetimizi aldıktan sonra seriye başlamak istiyorduk. Öyle oldu. Denizlispor bu iyi oyunu devam ettirecektir. Ankaragücü maçından sonra iyi
oynuyorduk, ama skora yansıtamıyorduk. Artık bunu da başarıyoruz. Futbolcularımı ve Denizli'den gelen taraftarlarımızı tebrik etmek istiyorum" dedi.
Denizlisporlu futbolcu Güray, galibiyeti Diyarbakır deplasmanında kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlara hediye ettiklerini söyleyerek, "İyi mücadeleden sonra iki gol ve 3 puan çok iyi oldu. Fark olabilirdi. Önümüzdeki hafta maç yapmadan 3 puan alacağız. Artık ligde kalma ümitlerimiz daha da arttı. Golden önce sıkıntılıydık fakat golü bulduktan sonra rahatladık" diye konuştu.
Diyarbakırspor Teknik Direktörü Ziya Doğan ise bugün büyük bir avantajı kaybettiklerini belirterek, "Rakibimiz bizden daha istekli daha arzulu ve kararlıydı. İstediklerimi oyuna yansıtamadık. Gol yedikten sonra taraftarımızı da yanımızda göremedik. Bunlar bizim açımızdan olumsuzluklardı. Camia olarak panik yapmayacağız en azından ben yapmayacağım. Bundan sonraki bölümde ayaklarımızın daha fazla sağlam yere basması lazım. Sezon başından beri alamadığımız taraftar desteği geçen hafta aldık ama bu hafta
kaybettik. Bu takım zor şartlar altında kuruldu. Takım ligi bu futbolcularla tamamlayacak. Biz de deplasmana gider rakibi yener geliriz. Bir gün kahraman, bir gün sonra yerin dibine sokmamamız gerek. Avantajlı durumdayken bile karamsar bir hava estiriliyor. Yönetim kurulu ve ben sakin olmamız lazım. Bu takımla ligde kalacağımıza inanıyorum. 3 rakibimizin üstündeyiz. Ama bir gerçek var ki iki hafta içinde büyük avantaj kaybettik" şeklinde konuştu.
Diyarbakırsporlu futbolcu Ümit, kendi sahalarında çok önemli bir avantaj kaybettiklerini ifade ederek, "Futbol böyle bir şey. Daha fazla akıllıca mücadele etmemiz gerekirdi. Her takım her takımı yenebiliyor. Denizli bizi burada yendi, onları tebrik ediyor başarılar diliyorum. Lig daha da çetin bir hal alıyor. Ona hazırlanmamız gerek. Bir gün dinlenip bu maçı sorgulamamız gerekiyor. Önümüzdeki hafta Manisa maçına konsantre olmamız gerekir. İki haftadan beri büyük bir taraftar desteği aldık ama onlara
galibiyet hediye etmek isterdik olmadı. İnşallah sonraki maçta bunu yapacağız" ifadelerini kullandı.
Yeşil-kırmızılı futbolcu Musa Büyük de "İki haftadan beri istediğimiz sonuçları alamadık. Önümüzdeki hafta Manisaspor maçında istediğimizi alarak sonraki haftalara güvenle girmek istiyoruz. Her ne kadar kötü oynasak da taraftarımızın desteğini görmek istiyoruz. Sadece küçük bir kaza oldu. Bu durumlarda ayağa kalkabilirsek, durumu kendi lehimize çevirebiliriz" açıklamasında bulundu.
Diyarbakırspor Kulübü Basın sözcüsü Suat Önen, maç sonrası yaptığı açıklamada, taraftarların gösterdikleri tepkide son derece haklı olduğunu ifade ederek, "Sonuçta çıktık sahada bir şey yapamadık. Haklı bir galibiyet aldılar. Taraftarın tepkisine söyleyecek bir şey yok. Taraftarlarımız tüm stadı doldurdular. 90 dakika boyunca takımı desteklediler. Ama sahada oynayan futbolcular verimden uzaktılar. Kötü bir gün diyeceğiz. Her takımın başına gelebilecek şeylerdir. Sonuçta oynamamaları için hiç bir neden
yoktu. Bugün kötü günümüzdeydik. Her türlü tedbiri alacağız. Sonuçta bir maç kaybettik. Sakin olmak lazım. Seyircimiz iyi oynayanı alkışladı. Denizlispor'u kutluyoruz. Gerekli her şey yapılacak. Oturup bekleyemeyiz. Bu gerginliği sadece maçın havasına verin. En fazla üzüntülü olan bizleriz. Gerekli tedbirlerimizi alacağız. Önümüzde bir çok maç var. Bu maçları en iyi şekilde değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.