Beşiktaş ile Galatasaray puanları paylaştı

Turkcell Süper Lig'in 22. haftası derbi mücadelesinde Beşiktaş ile Galatasaray 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı. Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, aldıkları beraberliğe üzüldüklerini belirterek, şampiyonluk yarışından asla kopmayacaklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, maçı kazanmaları durumunda şampiyonluk yarışında avantaj sağladıklarını ifade ederek, "Maçın ilk yarısında çok iyi oynadık ve fazlasıyla gol pozisyonlarına girdik. Ürettiğimiz pozisyonlar, hava toplarındaki kafa vuruşlarımız, yan toplardaki vuruşlarımız biraz beceri noksanlığıyla sonuçlandı. Karşımızdaki takım, bu tür maçlarda durumu kontrol etmesini bilen, en azından beraberliğin kendisine çok zarar
getirmeyeceğini bilen bir takım. 90 dakikayı değerlendirdiğiniz zaman, kazanmaya yakın olan, üreten taraf Beşiktaş'tı. Bizim üzüldüğümüz, Galatasaray'ın da az da olsa sevindiği bir sonuç ortaya çıktı. Yediğimiz gole benzer bir çok pozisyona girdik. Biz bu pozisyonlarda ya vuruşlarda geç kaldık, ya isabet ettiremedik. Kısacası derbiye yakışan tempoda heyecanlı üst düzeyde bir lig mücadelesi oldu. Burada galibiyeti hedefleyen bizdik, olmadı. En azından şu andaki tablonun muhafaza edildiği bir gece olarak
kaldı. Her hafta ligde birçok şey değişecektir. Mücadeleden, takımın isteğinden düşüncemizden memnun değiliz demem haksızlık olur. Genelde Galatasaray'dan daha fazla mücadele ettik. Ama neticede böyle bir sonuç ortaya çıktı" dedi.
Denizli, önümüzdeki haftaların çok şeylere gebe olduğunu vurgulayarak, "Beşiktaş bu mücadeleyi ve tempolu futbolu artıracak ve bu yarışın içinden asla ve asla kopmayacak" diye konuştu.
Maça Nobre ile başlaması ile ilgili bir soruya Denizli, "Takım içinde yabancı kontenjanını nerede kullandığınız çok önemli. Nobre aslında geçen haftaki Gaziantepspor maçında kısa sürede 2 net gol pozisyonuna girdi. Bu bir tercih meselesiydi. Holosko tercihini kullandım ve yabancı kontenjanı doluydu. O nedenle Bobo ile başlamadım" diye cevap verdi.
Mustafa Denizli, sakatlıktan yeni çıkan Ferrari'nin bugün neden maskeyle oynamadığının sorulması üzerine de şunları söyledi:
"Ferrari, antrenmanlarda maskeli ve maskesiz olarak çalışıyordu. Maskeli oynamak bir futbolcu için zor bir hadise. Zaman zaman doktorların tavsiyeleri futbolcular ve teknik adamlar tarafından uygulanmıyor. Ben uysam, şu an evimden çıkmamam gerekiyordu. Bu bir istek heyecan, hırstır. Ferrari de bunu göze aldı maskesiz oynadı. Oyunu herhangi bir sorun olmadan bitirdiği için mutlu olduk" şeklinde konuştu.
Beşiktaş'ın tek golünü atan Çek futbolcu Tomas Sivok ise ilk golü bulmakta zorluk çektiklerini, ilk yarıda çok gol kaçırdıklarını belirterek, "İkinci yarı şanssız bir gol yedik ve üstüne de biz şanslı bir gol attık. Lig uzun bir maraton, henüz şampiyonluk yarışından kopmadık. Lig daha çok uzun ve son derece dengeli. Küçük takımlar da büyük takımlardan puan alabiliyor. Diğer takımlar da çok ciddi puan kayıpları yaşayabilir. Ligin son haftalarına kadar bu yarışın devam edeceğini düşünüyorum" dedi.
Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Beşiktaş ile heyecanlı bir maç oynadıklarını belirterek, "Biraz daha şansımız olsaydı daha fazlasını yapabilirdik. Ama ne olursa olsun takımımı tebrik etmek istiyorum. 2 gün önce çok önemli bir maç yaptık, orada oynayan oyuncuların çoğu bugün maçtaydı. Çok iyi çalıştılar. Arda attığı golden sonra sakatlandı ve oyuncu değiştirmek zorunda kaldık. Arda'nın önemli bir sakatlığı yok" dedi.
A Milli Takım'ın başına getirilen Guus Hiddink'i çok iyi tanıdığını ifade Frank Rijkaard, "1998 Dünya Kupası'nda kendisinin asistanıydım, kendisini çok iyi tanıyorum. Hem kendisine hem Türk milli takımına başarılar diliyorum" diye konuştu.
Sarı-kırmızılı futbolcu Barış Özbek, Beşiktaş ile çok zor bir maç oynadıklarını kaydederek, "Beşiktaş maça çok hızlı başladı. İlk yarıda iki takımda da gol pozisyonu vardı, ama atamadı. Biz ikinci yarıya iyi başladık ve golü bulduk. Son dakikalarda da golü yedik ve bu bizi yıktı. Üzgünüz. Gol yollarında sıkıntı yaşıyoruz. Arda gerçek bir forvet olmadığı için orada bir zorluk çekiyoruz. Jo girdikten sonra ileriye daha iyi çıkabildik. Jo'nun boyu uzun olduğu için topu iyi tutabiliyor. Kafaya iyi
çıkabiliyor. Bizi rahatlatıyor" şeklinde konuştu.
Maçta teknik direktör Frank Rijkaard'ın taktiğini iyi uyguladıklarını kaydeden Barış, "3 gün önce 4 saate yakın uçak yolculuğu yaptık. Biraz yorgunluk vardı. Ama 85. dakikaya kadar skorda biz üstündük" diyerek sözlerini tamamladı.
Sarı-kırmızılı golcü oyuncu Jo, klasik bir derbi maçı oynadıklarını belirterek, "İki takım da çok iyi mücadele etti. Karşılaşmanın hakkı beraberlikti diyebiliriz. İlk yarıda onlar iyiydi, ikinci yarıda da biz iyiydik. Şu an puan olarak öndeyiz. Artık bu maçı geride bırakıp, önümüzdeki maçları düşünmeliyiz. Sonradan oyuna girdim ama yine de derbide oynadığım için mutluyum. Sakatlandığım için 4 hafta oynamayacağım söyleniyordu, ancak ben daha erken sahalara döndüm. Bunun için de çok mutluyum. Tedavim devam
ediyor ve durumum iyi" diye konuştu.
Jo, forvetlerin eleştirilmesiyle ilgili bir soruya, "Başarı ya da şampiyonluk bir mevkideki etkinlikle değerlendirilmemeli. Takımın iyi olması gerekiyor. Ben de sakatlığımın ardından her geçen gün daha iyiye gidiyorum. Şu aşamada 90 dakika oynayacak düzeyde değilim. Yavaş yavaş o kapasiteye geleceğimi düşünüyorum" şeklinde cevap verdi.
Beşiktaş takım kaptanı İbrahim Üzülmez, "Böylesine önemli bir derbiden galip gelmek isterdik ama mağlup durumdan beraberliği yakaladığımız için biraz olsun sevinmemiz gerekiyor. Şampiyonluk yarışımız devam ediyor. Bütün takımların şampiyonluk şansı ne kadarsa Beşiktaş'ın da şampiyonluk şansı da o kadardır. Bizim bundan sonraki süreçte istikrar yakalamamız gerekiyor. Bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde istediğimiz hedeflere ulaşabiliriz. Gol sorununda sadece ofanstaki oyunculara yüklenmemek gerekiyor.
Defansif anlamda iyi mücadele ediyoruz ama ofansa ne kadar destek olabiliyoruz onu tartışmamız gerekiyor. Bugün ilk yarıda oldukça tehlikeli pozisyonlar bulduk. Fakat bunları değerlendiremedik" açıklamasında bulundu.