Beşiktaş: 0 Galatasaray: 0 ilk yarı sonucu

Süper Lig'in 22. haftasında, Türk futbolunun iki dev ekibi karşı karşıya geliyor. Ligde 20 maçta 38 puan toplayan Beşiktaş, İnönü Stadı'nda lider Galatasaray'ı konuk ediyor. Hakem Fırat Aydınus'un yönettiği mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

Süper Lig’de Beşiktaş ile Galatasaray arasında yapılan derbi mücadelesinin ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

Ligde rakibinin bir maç eksiğiyle 8 puan gerisinde bulunan ve mutlak galibiyete ihtiyacı olan Beşiktaş, ilk dakikadan itibaren gol için yüklenmeye çalıştı. İki ekip de birbirini oynatmamaya çalışınca hem Beşiktaş, hem Galatasaray ilk 15 dakikada organize olmakta zorlandı ve takımlar duran toplardan gol aradı. Rakibinin iyi savunması karşısında ileride kilitlenen siyah-beyazlı ekip, rakibinin yan toplardan yarattığı tehlikeleri savuşturmaya çalıştı. Son 5 dakikada yeniden rakip kalede baskı kuran Beşiktaş, Holosko ve Nobre ile iki önemli pozisyon çıkarmasına rağmen bunları gole çeviremedi ve ilk yarıdan 0-0 beraberlikle ayrıldı.

Rakibinin taraftar desteğiyle baskılı başlayacağını düşünen Galatasaray, ilk dakikalarda temkinli ve dikkatli oynamaya çalıştı. Temkinli oyunundan vazgeçmeyen sarı-kırmızılı ekip, rakip alanda çoğalamamanın sıkıntısını yaşadı. İyi savunmasıyla yavaş yavaş rakibini kendi sahasına doğru iten Galatasaray, zaman zaman yan toplarda tehlikeli organizasyonlar gerçekleştirse de gol atma başarısı gösteremedi. Gol atmaktan çok yememeyi düşünen Galatasaray, son 5 dakikada kalesinde üst üste önemli tehlikeler yaşamasına rağmen gol izni vermedi ve soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.