30. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu

Trabzon Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 30. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu koşuldu.

Trabzon Kemerkaya Mahallesi Emperyal Köprüsü altında başlayan ve Trabzon Belediyesi önünde sona eren yarı maratonda, erkeklerde Kocaeli Büyükşehir Belediyespor adına yarışan Mehmet Çağlayan, 1:04:23'lük derecesiyle birinci oldu. İkinciliği 1:05:04 ile Kenyalı atlet Moses Too alırken, Kocaeli Büyükşehir Belediyespor'dan Abdül Ceylan'da 1:05:44'lük zamanıyla üçüncülüğü elde etti.
Bayanlarda birinciliği 1:22:55'lik zamanıyla Bursa Büyükşehir Belediyespor'dan Nilay Esen aldı. Yarışa ferdi olarak Eskişehir'den katılan Mehtap Sızmaz 1:23:03 ile ikinci olurken, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden Narin Kahraman 1:24:11'lik derecesiyle yarışı üçüncü sırada tamamladı.
30. Trabzon Uluslararası Yarı Maratonun'da 18-39 yaş bay ve bayanlarda ilk sırayı alan sporculara 3 bin TL, ikincilere 2 bin TL, üçüncülere ise bin dolar olmak üzere ilk 10 sırayı alan sporculara çeşitli para ödülü verileceği belirtildi. Yarışmaya, 248 erkek, 30'u bayan toplam 278 sporcu katıldı. Türkiye'nin yanı sıra ABD, Almanya, Fas, Kenya, Gürcistan ve İrlanda'dan gelen sporcular koşuda yer aldı.
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sporun sevgi, barış ve dostluk olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, "Çok başarılı bir organizasyon oldu. Gerek katılımcıların çok olması gerekse ortaya konan mücadele gerçekten çok önemli ve değerli. Bu açıdan gerek yarışmalara katılan sporcularımıza ve halkımıza gerekse onlara destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 2011 Avrupa Gençlik Yaz Olimpiyatları'na hazırlanan şehrimizde spora ve sporcuya desteğimiz devam edecektir"
dedi.