Sivasspor, Manisaspor'u Tek Golle Geçti

Turkcell Süper Lig'in 22. haftasında Sivasspor sahasında ağırladığı Manisaspor'u ikinci yarı oyuna giren Cihan Yılmaz'ın attığı golle 1-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Sivasspor Teknik Direktörü Muhsin Ertuğral stresli bir karşılaşma olduğunu belirterek, "Zannediyorum herkes gibi ben de bugün saha içinde bu stresi yaşadım. Bu maç, kazanmamız halinde çok rahatlayacağımızın ve alt sıralardan uzaklaşacağımızın yoluydu. Zannediyorum bunu başardık. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çünkü ikinci devre hakikaten iyi bir top oynadık. Kontradan bir iki gol daha bulabilirdik diye düşünüyorum. Defans bloğumuzu tebrik ediyorum. Bence
bugün çok iyilerdi. Organizasyon ve kademe anlayışı çok iyiydi. Dolayısıyla gol yemeyince tabi ki gol şansı buluyoruz. Bundan sonra bunun arkasını getirmek çok önemli. Son aylarda maçlara baktığımızda içerdeki maçlarda başarılıyız. Deplasmanlarda da puan ve puanlar alırsak çok daha rahat bir pozisyona geliriz" dedi.
Karşılaşma sırasında sakatlanan Abdurrahman'ın durumu ile ilgili de konuşan Ertuğral, "Dizinde hafif bir şişlik var. Bir pozisyon sırasında dizi iki futbolcu arasında kalmış. Yarın İstanbul'a gidip MR'ı çekilecek" diye konuştu.
Manisaspor Antrenörü Yalçın Koşukavuk ise hak etmedikleri bir mağlubiyet aldıklarını ifade ederek, "Alt sıralardan kurtulmak için mücadele eden iki takım vardı. Bunun bilincinde geldik buraya. Oyunun birinci dakikasından doksanıncı dakikasına kadar herhalde bunu kimse inkar edemez bütün oyunun hakimi Manisaspor'du. İlk yarı iki ve üç farkla maçı bitirebilirdik. Bu kadar rahat pozisyonlarımız vardı. İkinci yarıda rakip alanda daha çok oynayan bizdik. Bir pas hatasıyla bir şutla gol yedik. Bunu pozisyon
dahi sayamayız. Maçı izleyenlerinde benim düşüncelerimden farklı bir şey söyleyeceğini zannetmiyorum. Hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık. Önümüzdeki hafta içerde oynayacağımız iki maçta 6 puan alıp yolumuza devam edeceğiz. Çok basit bir maç kaybettik. Sivasspor bizi çok tacizkar oynamadı. Oyunu oynayan taraf bizdik hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık" şeklide konuştu.
Sivassporlu futbolcu Murat Sözgelmez kendileri için çok önemli olan bir maçı kazanmayı bildiklerini belirterek önümüzdeki haftalarda da 3 puan alarak düzlüğe çıkmayı istediklerini söyledi.
Sivasspor'un ikinci yarı oyuna giren ve galibiyeti getiren tek golü atan oyuncusu Cihan Yılmaz ise, "Zor bir maç olacağını biliyorduk zaten. Bizim amacımız alt sıralardan kurtulmak. Güzel bir maç olmadı zaten Çok mücadele olan bir maçtı ama alt sıralardan çıkarmak için iyi futbol oynamak gerekmiyor. Bir türlü galibiyet gerekli. Bugünkü gol de bana nasip oldu. Takım arkadaşlarımı kutluyorum golü herkese ve sevdiklerime armağan ediyorum" dedi.
Sivassporlu futbolcu Erman Kılıç ise maça çok iyi başlayamadıklarını ancak ikinci yarıda toparlanarak iyi bir mücadelenin sonunda 3 puanı almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.