Bucaspor-kartalspor İle Yenişemedi

Bank Asya 1. Ligi'nde Bucaspor kendi evinde Kartalspor ile 1-1 berabere kaldı.

Maç boyunca sahada gergin anlar yaşanırken, atılan goller ve pozisyonlar tartışma konusu oldu.
Dakika 64'te Bucaspor'un tecrübeli oyuncusu Yunus Altun'un elle attığı gol sonrasında sahada gergin anlar yaşandı. Her iki takımın oyuncuları tartışmaya girerken, bazı oyuncular hakemin üstüne yürüdü. Aynı ortam protokol tribününde yaşandı. Kartalspor'un beraberlik golünü bulmasıyla bazı Bucaspor yöneticiler, Kartalspor yöneticilerinin üstüne yürüdü. Olaylar güvenlik ekiplerinin devreye girmesiyle sona erdi. Ardından Bucaspor'un ikinci golü bulmasıyla Cemil Şeboy Stadyumu şenlik alanına dönerken, hakemin
golü iptal etmesi sahayı ve tribünleri cehenneme çevirdi.
Maç sonrasında konuşan Bucaspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan kendi sahalarında kazanmak istediklerini fakat bunu başaramadıklarını belirterek, "Aşırı rüzgar ilk yarı ve ikinci yarı olağanüstü gayret göstermemizi sebep oldu. Oyuncularım kazanma adına büyük mücadele verdi. Bundan sonraki maçlarda böyle oyun sergilersek iç saha maçlarımızı da ve dış saha maçlarımızı da kazanırız. Maçın hakemi hakkında yorum yapmak istemiyorum. Biz çok net göremiyoruz. Ama hakemlerin dikkatli ve sakin olmaları gerekiyor.
Ben oyuncularıma hakemlere olabildiğince yardımcı olmalarını söylüyorum. Sakin olmalarını söylüyorum. Bizim iptal edilen golümüze ilk önce gol verip ardından golümüzü iptal etmesi insanın moralini bozuyor. Oyuncularımı bugün ki oyunlarından ötürü kutluyorum" dedi.
Tartışmalı golü elle attığını kabul eden Bucaspor'un tecrübeli oyuncusu Yunus Altun, "İçeride maç kaybetmiyorduk. Bu maça 3 puanı kazanmış gibi bakıyorduk. Ama olmadı. Attığım golde de Yılmaz Özlem topu ortaladı. Bende istem dışı elimi uzattım ve gol oldu. Hakem golü verdi. O saatten sonra hakeme diyecek bir şey yok" diye konuştu.
Bucaspor ile ilk maçına çıkan tecrübeli oyuncu Cem Kargın ise, "Bundan sonra maçlar çok zor geçecek. Kazanmak için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Hakemlerde futbolcular gibi formsuz olabilirler. Ama golü verip ardından golü iptal ederek saha atmosferini gerdiler. Biz böyle oynayarak Süper Lig'e en az ikinci sıradan çıkarız. Bucaspor ile ilk maçımdı. Bucaspor'u Süper Lig'e çıkararak adımı tarihe yazdırmak istiyorum" şeklinde konuştu.
Aldıkları 1 puandan dolayı oldukça mutlu olduklarını belirten Kartalspor Teknik Direktörü Kadir Özcan, "Öncelikle Buca deplasmanından puan alarak geri döndüğümüz için çok mutluyuz. Rakip güçlü buna rağmen iyi mücadele ettik. Daha dikkatli ve inançlı oynadık. Bucaspor'a başarılar diliyorum. Bucaspor'un iyi bir taraftar kitlesi var. İnşallah arzu ettikleri başarıya ulaşırlar. Yunus'un pozisyonu hakkında ise, emeğin karşılığı alınamadığı için üzülüyorum. Verilen gol geri alınmıyor. Bizde boşuna itiraz
ediyoruz. Buna alışamadık. Yunus iyi bir oyuncu ve elle attığı golü açıkça ifade etmesinden dolayı kendisini kutluyorum. Ama ben olsam maç anında hakeme gidip elime değdi derdim. Kora kor mücadele oldu. Tesislerini bize açtılar. Bucaspor'a başarılar dileriz" ifadelerini kullandı.
Maç boyunca Bucaspor taraftarının hedefi olan Kartalspor kalecisi Oğuz Dağlaroğlu da, "Güzel bir sahada güzel bir futbol ayrıca güzel bir seyirci önünde iyi bir müsabaka oldu. İsteğim sonuç olarak futbolcuların emeğinin karşılığında bir sonuç çıkmasıydı. Ancak güzel bir mücadeleydi. Ben keyif aldım" şeklinde görüş belirtti.
Maç sırasında yere yatarak oyundan çıkmak istediğini belirten tecrübeli kaleci, "Elle atılan bir gol yiyince tepki ile karışık öyle bir talebim oldu. Zaten sakatlığımda vardı. Ama tepki amaçlı yaptım. Hocam isteğimi değerlendirmedi. Oyuna devam ettim" dedi.