Utah Jazz Dallas Mavericks'i 104-92 yendi

Milli basketbolculardan Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, EnergySolutions Arena'da 19 bin 911 seyircisinin önünde konuk ettiği Dallas Mavericks'i 104-92 yendi.

Üst üste 6. galibiyetini alarak son günlerdeki çıkışını sürdüren Utah Jazz, Dallas Mavericks karşısında özellikle maçın son çeyreğinde etkili bir oyun ortaya koydu. Yaptığı başarılı savunma ile son periyotta Dallas'ı top kayıplarına zorlayan Jazz'li oyuncular bu top kayıplarını da hızlı hücumlarla sayıya çevirerek maçı rahat bir şekilde noktaladılar.

Ligde oynadığı son 11 maçta 10. galibiyetini alan ve toplamdaki galibiyet sayısını ise 29'a çıkaran Utah'ta Paul Milsap 25 sayı, 9 ribaunt, 1 asist, 4 blokluk başarımıyla etkili bir oyun ortaya koyarken takımının da en skorer ismiydi. Jazz adına Deron Williams ise 18 sayı, 15 asist, 7 ribauntla oynayarak dikkat çekerken oyuna kenardan dahil olan C.J Miles ise 17 sayı, 5 ribauntla maçı tamamladı.
Karşılaşmaya ilk 5 başlayan milli basketbolcu Mehmet Okur ise 30:45 dakika süre aldığı karşılaşmayı 11 sayı, 6 ribaunt, 2 asist ile tamamladı. Okur, 2/4 genel şut ortalaması ile oynarken, 1 kez denediği 3 sayılık atışı sayıyla sonuçlandırırken, serbest atış çizgisinden ise 6/8 ile oynadı.

Konuk ekip Dallas Mavericks'te ise Alman yıldız Dirk Nowitzki 14'ü üçüncü çeyrekte olmak üzere attığı 28 sayıyla hem takımının hem de maçın en skorer ismi oldu. Jason Terry takımı adına 19 sayı üretirken, Jason Kidd 11, Shawn Marion 10 ve oyuna kenardan dahil olan J. Barea ise 12 sayıyla mücadeleyi tamamladı.

MİLWAUKEE: 97 - MİAMİ: 81

Milli basketbolculardan Ersan İlyasova'nın formasını giydiği Milwaukee Bucks, American Airlines Arena'da konuk olduğu Miami Heat'i Andrew Bogut'un etkili oyunuyla 97-81 gibi farklı bir skorla devirdi ve bu sezonki 20. galibiyetine imza attı.

Miami Heat karşısında rahat bir oyun sergileyen Milwaukee'de Andrew Bogut, 22 sayı, 11 ribauntla 'double-double' yaptı ve takımının en etkili ismi oldu. Carlos Delfino 16 sayı, 10 ribauntla Milwaukee adına 'double-double' yapan bir başka isim olurken, Charlie Bell ve Hakim Warrick 12'şer sayıyla maçı tamamladılar. Milwaukee galibiyet serisini 3 maça çıkarırken Doğu Konferansı play-off yarışında ise Miami'yle arasındaki galibiyet sayısını sadece 2 maça indirdi.

Karşılaşmaya kenardan dahil olan ve 09:33 dakika süre alan milli basketbolcu Ersan İlyasova ise mücadeleyi 3 sayı, 2 ribaunt, 1 asist, 1 blokla tamamladı. Ersan 0/2 genel şut ortalaması ile oynarken 1 kez denediği 3 sayılık atışta isabet sağlayamadı. İlyasova tüm sayılarını ise 4 kez geldiği serbest atış çizgisinden buldu.

Geceyi kendi evinde aldığı mağlubiyetle kapatan Miami Heat'te ise yıldız basketbolcu Dwyane Wade attığı 23 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Michael Beasley 16 sayı, oyuna kenardan dahil olan Udonis Haslem ise 12 sayı, 10 ribauntla maçı tamamladı.