Rubens Barrichello'dan Rosberg'e tavsiye

Formula 1 takımlarından Williams ile ilk sezonuna çıkacak olan Rubens Barrichello, Schumacher'in takım arkadaşı Nico Rosberg'e Mercedes'ten hemen ayrılmasını tavsiye etti.

Williams pilotu Rubens Barrichello, 2010 sezonu öncesi ilk resmi testlerin yapıldığı Valencia'da medyaya ilginç açıklamalar yaptı.

Barrichello, 41 yaşında F1'e Mercedes pilotu olarak geri dönen Michael Schumacher'in takım arkadaşı Nico Rosberg'e ne tavsiye edebileceği sorusuna esprili bir yanıt verdi:

"Aklın varsa oradan hemen kaç. Ona sadece bunu söyleyebilirim. Michael'ın bugün ne kadar hızlı olduğunu gördük, Rosberg için zor bir sezon olacak. Ona bol şans diliyorum çünkü dünya şampiyonu olacak kapasitede bir çocuk."

Barrichello, Ferrari'de Schumacher'in gölgesinde geçirdiği altı yıldan sonra Honda'ya katılmış, geçtiğimiz yıl Brawn takımında Jenson Button ile şampiyonluk mücadelesi vermişti.

Nico Rosberg'in eski takımı Williams'ta ilk sezonuna hazırlanan deneyimli Brezilyalı, Valencia'da ilk test gününü üçüncü sırada kapatan yedi kez dünya şampiyonu Schumacher'in, iyi bir araçla zirveye oynayacağından şüphesi olmadığını söyledi.

İlk günün birincisi Felipe Massa'nın yaklaşık iki saniye gerisinde kalan Barrichello, "zamanlar çok iyi değildi, aracın dengesinde sıkıntı yaşadık. Bazı şeyleri anlamamız için süre gerek" dedi.