İhsan Kalkavan Beşiktaş'ın şampiyonluk şansını değerlendirdi

Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden İhsan Kalkavan, başkanlık seçimlerini değerlendirdi.

Kalkavan, Murat Aksu’nun renkli bir seçim yaşanmasına vesile olduğunu söylerken, karalama ve çirkin ifadelerin olmadığı bir seçim yaşandığı için de her iki başkan adayına da teşekkür ettiğini ifade etti.

"AKSU’NUN KAZANMASI SÜRPRİZ OLURDU"
Kalkavan, Murat Aksu’nun seçimi kazanamamasını şu şekilde yorumladı: “Türkiye’de gelen gideni aratır politikası var. Serdar Bilgili’nin gidişinden sonra Yıldırım Başkan sanki Serdar’ı arattı gibi bir sistem gelişti. Bütün delegelerde “Acaba Murat Aksu Yıldırım Demirören’i aratır mı?” endişesi vardı. Ben buna inanıyorum. Ama bütün bunlara rağmen benim de tahminim üstünde bir oy aldı Murat Aksu. Artık Beşiktaş’ta çok ciddi bir muhalefet olabilir. Her şeyi yakından takip edip, hataları ve kusurları çok daha iyi değerlendirebilir. Bu açıdan ben Murat Aksu seçimi kaybetti diyemem.Aksu’nun kazanması tabiki sürpriz olurdu.”

"YENİ YÖNETİM UMUT VAAD EDİYOR"
Tecrübeli yönetici, yeni yönetimden Metin Keçeli ve Alaaddin Aykaç’a övgüler yağdırırken, Beşiktaş yönetiminin geçmişe göre umut vaad eden bir kadrodan oluştuğunu da sözlerine ekledi.
“Beşiktaş için hayırlı olan oldu. Yıldırım Demirören bu sefer kendi istekleri doğrultusunda değil, camianın beklentileri doğrultusunda hareket etti. Çok kaliteli isimleri yönetime almayı başardı. Bunlardan Metin Keçeli’nin tecrübesinden istifade etmek ona büyük avantaj sağlayacaktır.Alaaddin Aykaç benim de çok değer verdiğim kardeşimizde son derece akıllı, pratik düşünebilen ve iyi sonuç alabilen bir isim. Dolayısıyla Beşiktaş’ın geçmiş yönetimlere göre çok daha umut vaad eden bir yönetim kadrosu oluşturduğunu düşünüyorum.”

"BİR KARTAL TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALAMAMALI"
Kulüpte yöneticilik yapmayacağını söylediği için pişman olduğunu belirten İhsan Kalkavan, Beşiktaş’ın kendisine zaman zaman ihtiyacı olduğunu hissettiğini ama bir Beşiktaşlı’nın asla tükürdüğünü yalamaması gerektiğini söyledi.

"ELİM ÜSTLERİNDE OLACAK"
Beşiktaş Kulübü’nde kendisinden çok daha iyi yöneticilerin yetişeceğine emin olduğunu söyleyen Kalkavan, “Mevcut yönetimin içinden de inanıyorum iyi başkan adayları çıkacaktır. Ama bu yönetimle ben biraz daha ilgili olacağım.Özellikle Alaaddin kardeşime daha yakın duracağım. Kendi çapımda kendi görüşlerimi de aktarma fırsatı bulacağım. İnşallah Beşiktaş futbolda çok başarı olur bizde bunun keyfini çıkarırız” dedi.

"BEŞİKTAŞ’IN ŞAMPİYON OLMASI SÜRPRİZ OLUR"
Beşiktaş’ın şampiyonluk şansını sürpriz olarak değerlendiren Kalkavan, rakiplerinin çok iyi transferler yaptığını belirterek “Galatasaray ve Fenerbahçe transfer döneminde güzel ataklar yaptılar. Kadrolarına takviye yaptılar. Daha istikrarlı bir görüntü seyrediyorlar. Beşiktaş’ın bundan sonra şampiyonluğu ancak sürpriz olarak değerlendirilebilir. Bizim ilk yarı biterken 12 puan öndeyken 8’inci bitirdiğimiz de oldu ligi. Geçen yıl hiçbir umut yokken 2 kupayı birden aldık. Türkiye Ligi sürprizleri çok gördü. Ama Fenerbahçe ve Galatasaray’ın şuan ki durumu göz önüne alındığında ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ diyebilirim” dedi.