NBA'de geceye Lebron James damga vurdu

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) normal sezon heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 2 karşılaşmayla devam edilirken geceye damgasını vuran isim ise 'Kral' lakaplı yıldız basketbolcu LeBron James oldu

Denver: 118 - Cleveland: 116
Quicken Loans Arena'da 20 bin 562 basketbolseverin izlediği karşılaşmada Denver Nuggets'ı ağırlayan Cleveland Cavaliers rakibine 118-116 yenilerek hem bu sezonki 12. yenilgisini aldı hem 13 maçlık galibiyet serisini sonlandırdı. Ancak Cavaleirs'ta bu yenilgiye karşın LeBron James'in performansı maça damgasını vurdu. Yıldız basketbolcu karşılaşmayı 43 sayı, 13 ribaunt, 15 asist, 2 top çalma, 4 blokla tamamlayarak 'triple-double' yaptı. LeBron James, 13 Şubat 1962 tarihinden beri bir maçta en az 40 sayı, 15 asist ve 13 ribaunt ortalamasıyla oynayan ilk basketbolcu olarak tarihe geçti. NBA'de bunu son olarak o tarihte efsane isimlerden Oscar Robertson gerçekleştirmişti.

LeBron James bu sezon 3. kez 'triple-double' yaparken kariyerinde ise 27. kez bunu başardı.

Geceyi mağlubiyetle kapatan Cleveland'da tecrübeli basketbolcu Shaquille O'Neal 18 sayıyla takımı adına skora katkı sağlarken, 12 maç aradan sonra yeniden takımındaki yerini alan Mo Williams ise 8 sayı üretti. J.J Hickson 14 ve A. Parker ise 13 sayıyla takımları adına karşılaşmayı çift haneli sayılarda tamamladılar.

Deplasmanda, güçlü rakibini hem de LeBron James'in muhteşem performansına karşın deviren Denver Nuggets'ta ise galibiyetin mimarı Carmelo Anthony oldu. Anthony maçı 40 sayı, 6 ribaunt
7 asist ve 2 blokla tamamlarken, bitime 1.9 saniye kala kaydettiği basketle de takımına galibiyeti getirdi.

Denver'da 18 sayı, 17 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yapan Kenyon Martin galibiyete önemli katkı sağlarken, Chauncey Billups 18, oyuna kenardan dahil olan J.R Smith ise 14 sayıyla karşılaşmayı noktaladı.

Boston: 87 - LA Lakers: 86
Boston Celtics, Kobe Bryant'ın yokluğunda Los Angeles Lakers'a acımadı ve rakibini Staples Center'da 87-86 mağlup etti.
Boston Celtics, deplasmanda konuk olduğu Los Angeles Lakers'ı son bölümleri müthiş bir heyecana sahne olan karşılaşmanın ardından devirmeyi başardı. Yıldız basketbolcusu Kobe Bryant'ın yokluğunda üst üste 4 maçını da kazanarak dikkat çeken LA Lakers, bu kez Boston engeline takıldı. Lakers'ta Derek Fisher bitime 2.2 saniye kala maçın son basketini sayıya çeviremeyerek takımını galibiyetten etti.

Geceyi galibiyetle kapatan Boston Celtics'te Ray Allen attığı 24 sayıyla hem takımının hem de maçın en skorer ismi olurken, 13 sayı, 14 ribauntla Kendrick Perkins ve 14 sayı, 11 asistle Rajon Rondo 'double-double' yapan isimlerdi. Kevin Garnett 13, Paul Pierce ise 11'er sayıyla takımları adına karşılaşmayı çift haneli sayılarda noktaladılar.

Bu sezonki 14. yenilgisini alan LA Lakers'ta ise İspanyol yıldız Paul Gasol attığı 22 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Ron Artest 15 sayı, 8 ribaunt, Andrew Bynum ise 14 sayı, 9 ribauntla maçı tamamladılar. Lakers'ta oyuna kenardan dahil olan Lamar Odom ise 13 syaı, 14 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaptı ve takımının göz dolduran isimleri arsında yer aldı.

NBA'de heyecan TSİ sabaha karşı oynanacak 12 karşılaşmayla devam edecek.