Cenk Akyol'un Takımı Air Avellino, İtalya Kupası'nda Yarı Finale Çıktı

Milli basketbolculardan Cenk Akyol'un formasını giydiği Air Avellino, İtalya Kupası çeyrek finalinde karşılaştığı Armani Jeans Milano'yu 59-55 mağlup ederek yarı finalde Canadian Solar Bologna'nın rakibi oldu.

Yurt dışında Türkiye'yi temsil eden milli basketbolculardan Cenk Akyol'un formasını giydiği Air Avellino, İtalya Kupası çeyrek finalinde karşılaştığı Armani Jeans Milano'yu 59-55 mağlup ederek yarı finale yükselen ilk iki takımdan biri oldu.

İlk beş başladığı maçta 30 dakika süre alan Cenk Akyol, karşılaşmayı 9 sayı, 4 ribaunt, 1 asist ile tamamladı. Akyol, üst üste isabet bulduğu üçlükleri ile takımı Air Avellino'un son çeyrekte 14-4'lük bir seri yakalayarak galibiyete ulaşmasında önemli rol oynadı.

Avellino'da 16 sayı, 7 ribaunt, 2 asist üreten Szymon Szewczyk mücadelenin en skorer ismi olurken Dee Brown 13 sayı, 5 ribaunt, 5 asist, Demarcus Nelson da 8 sayı, 9 ribaunt ile oynadı.
Armani Jeans Milano'da ise Mason Rocca'nın 13 sayı, 10 ribaunt ve Jonas Maciulis'in 12 sayılık çabaları yenilgiyi önleyemedi.

Cenk Akyol'un takımı Air Avellino, Pepsi Caserta'yı çeyrek finalde 88-78 mağlup eden Canadian Solar Bologna ile eşleşti.