Porto Arsenal'i 2-1 yendi

Şampiyonlar Ligi'nde 2.tur mücadelesinde Porto evinde ağırladığı Arsenal'i 2-1 yenmeyi başardı.

Porto 11'de Varela, 51'de Falcao ile sonuca gitti, Arsenal'e 18'te Sol Campbell'in golü yetmedi.

İngiliz temsilcisinde Polonyalı kalecisi Lukas Fabianski de yaptığı iki çok ciddi hata ile geceye damga vurdu, goller tarihe geçti.

Arsenal bir kez daha Portekiz'de kazanamadı. Portekiz'e son beş ziyaretinde iki maçı kaybeden ve üç maçta da berabere kalan İngiliz temsilcisi yine başaramadı.

Porto daha önce eleme maçlarının ilk ayağında evinde oynadığı müsabakalarda sadece bir kez kazanabilmişti. Altı yıl önce sahasında Manchester United'ı deviren Porto, rövanşta Old Trafford'da MANU ile 1-1 berabera kalarak Kırmızı Şeytanları kupa dışına itmişti.

FABIANSKI'NİN İLK HATASI

11. dakikada Arsenal'da kaleci Fabianski'nin büyük bir hatası vardı. Sağ kanattan kale sahasına paralel bir orta açan Varela'nın bu vuruşunda Arsenal kalecisi topu kontrol etmek isterken topu ağlara gönderdi. 1985 doğumlu Polonyalı kaleci İngilizleri şoke etti. Bu ilginç gol Arsenal cephesinde buz etkisi yarattı.

CAMPBELL GOL ORUCUNU BOZDU

Portekiz'de oynadığı Avrupa mücadelelerinde üç beraberlik, bir yenilgi alan ve galibiyeti olmayan Arsenal 18'de eşitliği ise Sol Campbell'in golüyle yakaladı. Fabregas'ın kornerinde Rosicky arka direkte topu kafa ile kale sahasına gönderdi. Boş pozisyondaki veteran Arsenal futbolcusu Campbell kafa ile topu ağlara gönderdi. 2006 yılındaki Barcelona - Arsenal Devler Ligi finalinde açılış golünü kaydeden emektar defans oyuncusu 45 ay sonra Şampiyonlar Ligi maçında golle buluşmuş oldu.

35 yıl 152 günlük isim Arsenal tarihinde ise Şampiyonlar Ligi'nde Dennis Bergkamp ve Lee Dixon'dan sonra gol kaydeden en yaşlı 3. isim oldu. Devre 1-1 eşitlik ile biterken Porto ve Arsenal'i futbolcular soyunma odasına giderken kısa çaplı bir arbede içine girdi. Portolu Pereira ve Ruben Micael'in ardı ardına sert müdahalelerin maruz kalan Fabregas oldukça sinirliydi.

FABIANSKI'NİN İKİNCİ HATASI

İkinci yarıda 51. dakikada ise maçın yine en ilginç anlarından biri vardı. Ceza sahası içinde Sol Campbell'in pasını geri pas olarak nitelendiren hakem Martin Hansson çift vuruş kararı verdi. Ceza sahası içindeki çift vuruş kararını Portolular Fabianski bile henüz kaleye geçmemişken iki saniyelik arada kullandı. Radamel Falcao topu ağlara gönderdi. Arsenal cephesi şoktaydı.

Bir gol göz açıp kapanıncaya kadar geçen sürede kimse beklemiyorken gerçekleşti. 'Yine Fabianski, yine Fabianski' durumu yaşandı. Falcao ise bu yıl Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını dörde çıkarırken bu organizasyonda Faustino Asprilla'yı geçerek en fazla gol atan Kolombiyalı da oldu. Golden sonra Arsenal'in Fransız çalıştırıcısı Arsene Wenger de uzun bir süre hakem Hansson'la pozisyonu tartıştı.

Çift vuruşta Portolu oyuncuların anında topu oyuna sokmasını ellerini havaya kaldırarak maç içinde olarak gösteren Martin Hansson'u futbolseverler ise bu yıl çok daha iyi tanımaya başlamıştı. İrlanda ve Fransa arasında oynanan Dünya Kupası Eleme maçında çok tartışılan ve tarihe geçen Fransa golünde Henry'nin topu elle kontrol etmesini atlayan ve golü nizami sayarak uzun süre gündemden düşmeyen hakem Martin Hansson'du. İsveçli hakem FIFA'nın 2010 Dünya Kupası için açıkladığı hakem listesinde de yer alıyor.

Bu şok golden sonra Arsenal adeta bir depresyona girerken porto kalesinde etkili olma çabaları sonuçsuz kaldı. O paslarıyla ünlü İngiliz ekibi Dragao'da iki pas yapamadı. Ev sahibi ekip son dakikalarda oyunu iyi dengeledi. Sertleşen futbolda tempo düştü, kemik sesleri artı ve Porto sonuca gitmesini bilerek turun ilk maçında gülen taraf oldu.

Arsenal'de bu maçta Gallas, Almunia, Eduardo, Arshavin, Song, van Persie, Djourou, Gibbs gibi oyuncuların eksikliği bir hayli hissedildi. Bu karşılaşmanın rövanşı 9 Mart'ta İngiltere'de Emirates Stadyumu'nda oynanacak.