Lılle-fenerbahçe Maçının Ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında Lille'e 2-1 mağlup oldukları karşılaşmada gösterdikleri hırslı ve istekli oyunu rövanş maçında da göstermeleri durumunda tur atlayacaklarına inandığını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantında Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, ilk hedeflerinin maçı kaybetmemeleri olduğunu, ikinci hedeflerinin ise gol atmak olduğunu ifade ederek, "İlk hedefimizi gerçekleştirmedik ancak ikinci hedefimizi gerçekleştirdik. Lille takımının hücum oyuncularının ne kadar hızlı ve tehlikeli olduklarını gördük, belki daha sabırlı ve onları daha önde tutarak oynamamız gerekirdi. İleri çıktığımızda ve daha isabetli oynadığımızda gol fırsatları da yakaladık. Biz bu istekte oynarsak İstanbul'daki maçı kazanacağımıza inanıyorum" dedi.

Daum, gol yollarında yaşanan sorunla ilgili soruya, "Bir forvetin her maçta gol atacağı konusunda garanti yok. Bizim görevimiz ona destek vermek. Önemli olan oyuncumuzun pozisyona girmesi ve maç içinde gol için uğraşması. Önümüzdeki maçlarda oyuncumuzun fırsatları değerlendireceğine inanıyoruz" diye cavp verdi.

Alman teknik adam, Lugano'nun sakat sakat oynatılması ve Deniz'in performansıyla ilgili olarak ise, "Bu Lugano'nun kendi kararıydı, hazır olduğunu söyledi. Bu maçtan önce kedisiyle görüştük, doktorlarla da konuştuk, 'bana güvenebilirsin, oynamak istiyorum' dedi. Tabii kararı sonunda ben verdim. Deniz, Sivas maçında çok iyi oynadı, bu maçta kimin hangi hatayı yaptığına girersek, çok hata buluruz. Lugano'nun sakatlığından sonra niye Deniz'i tercih ettik, diğer futbolcularla en iyi uyumu Deniz sağladı. O gol yenilen pozisyonun dışında, Deniz çok iyi oynadı. Gol pozisyonunda sert rüzgarın da belki etkisi oldu. Hata her mevkide olabilir. Sadece son anda topa geç kalmayı değil, bir önceki pozisyonda yapılan hataları da görmek gerekir" açıklamasında bulundu.

Lille Teknik Direktörü Rudi Garcia ise kazandıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Tur atlamak istiyoruz ve bu sonuçla avantaj sağladık. Fenerbahçe iyi bir takım. Gol atmak için önemli fırsatlar yakalayarak, ne kadar güçlü bir takım olduğunu gösterdiler. İstanbul'daki maç zor geçecek. Orda da kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Deplasmanda Türk taraftarlar çok coşkulu olacaktır. Ancak golleri taraftarlar değil oyuncular atıyor" şeklinde konuştu.