Lille 2-1 Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi 2. tur karşılaşmasında temsilcimiz Fenerbahçe, Fransız ekibi Lille'e deplasmanında 2-1 mağlup oldu.

Maça oldukça etkili başlayan ev sahibi Lille, henüz 3. dakikada Balmont'un golüyle 1-0 öne geçti.

Ancak erken yediği golden sonra toparlanan Sarı-Lacivertliler, 5. dakikada Vederson'un muhteşem golüyle 1-1'lik eşitliği yakaladı.

Ev sahibi ekip özellikle genç oyuncusu Eden Hazard ile Fenerbahçe kalesine zor anlar yaşatırken, Sar-Lacivertli ekip ise Alex'in derin paslarında Guiza ile etkili olmaya çalıştı.

35. dakikada Alex'in pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Guiza, topu tekrar Alex'e atmak isterken pasın şiddetini iyi ayarlayamayınca Sarı-Lacivertliler yüzde yüzlük bir golden oldu.

İlerleyen dakikalarda temsilcimiz Fenerbahçe savunmasında büyük hatalar yapsa da rakip Lille bu hataları değerlendiremeyince ilk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

İlk yarıya olduğu gibi ikinci yarıya da çok etkili başlayan ev sahibi ekip, 50. dakikada Deniz'in büyük hatasıyla Frau'nun attığı golle maçta tekrar öne geçmeyi başardı.

Yediği ikinci golden sonra demoralize olan Sarı-Lacivertli ekip orta alanda çok fazla pas hatası yapmaya başladı.

79. dakikada Guiza karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Leandreu'yi geçemeyince Fenerbahçe bir golden daha oldu.

İlerleyen dakikalarda Sarı-Lacivertli takımın beraberlik çabaları sonuç vermeyince, Fenerbahçe sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

STAT: Metropole
HAKEM: Iturralde Gonzalez
LILLE: Landreau, Balmont , Obroniak, Rami, Chedjeu, Emerson, Beria, Mavuba, Dumont, Hazard, Frau,
TEKNİK DİREKTÖR: Rudi Garcia
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Santos, Vederson, Cristian, Emre, Özer, Alex, Güiza TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum