Bucaspor'da 'Veli Krizi' sona erdi

Bank Asya 1. Lig takımlarından Bucaspor'da alacakları için TFF'ye başvurması nedeniyle yönetim kurulu tarafından kadro dışı bırakılan Veli Kızılkaya'ya af yolu açıldı.

Genç futbolcu, bugün İzmir Gücü Spor Vakfı'nda (İZVAK) düzenlediği basın toplantısında Sarı-lacivertli camiadan özür dilerken, anlayış gösterilmesi halinde takıma yeniden dönmek istediğini söyledi.
Söz verdiği halde TFF'ye gitmesinin büyük hata olduğunu itiraf eden Veli Kızılkaya, "Bir anlamda menajerim ve takımdan ayrılan diğer futbolcuların sözlerine kandım. Bucaspor'un geçen yıl şampiyonluğunda, bu sezon ilk yarıda geldiği noktada emeğim var. Yanlış yaptım, pişmanım. Camiamızın, yönetim kurulumuzun, teknik heyet ve futbolcu arkadaşlarımız ile taraftarımızın özürlerimi kabul etmesini bekliyorum. Bucaspor forması giyebilmek için yönetim kurulumuzun bana sunacağı her şartı kabul etmeye hazırım. Başkanımız kabul ederse, Cuma günü kendisini ziyaret edip, bu düşüncelerimi kendisine de aktaracağım. Dilerim beni affederler ve yeniden takıma dönerim" dedi.

"REKABET OLACAK"

Veli Kızılkaya yokluğunda Cem Kargın, Mehmet Polat ve Mbemba gibi üç deneyimli oyuncu takviyesi yaptığına da dikkat çekerek, "Benim de dönmemle birlikte rekabet ortamı üst düzeye çıkacak. Kadro dışı kaldığımdan buyana çalışmalarımı aksatmadım. Kısa sürede formamı geri alabileceğim inancındayım. Yeter ki takım arkadaşlarım ve teknik kadro da beni yeniden kucaklasın" ifadesini kullandı.
Veli'nin bu açıklamalarından sonra tüm gözler Bucaspor yönetimine çevrilirken, Sarı-lacivertlilerin tüm şartları kabul eden genç futbolcuyu affedip, Cuma günü boş sözleşme imzalatacağı, maç başı ödemesi yapmayacağı, sezon sonuna kadar sadece primlerden yararlandıracağı öğrenildi.