Voleybol Avrupa Konfederasyon Kupası

Avrupa Konfederasyon Kupası'nda mücadele eden Eczacıbaşı Zentiva A Bayan Voleybol Takımı, çeyrek final ilk maçı için Azerbaycan'a gitti.

Eczacıbaşı Zentiva, Rabita Bakü Takımı ile 18 Şubat 2010 Perşembe günü, Türkiye saatiyle 15.00' te karşılaşacak. Sarhadchi Olimpik Spor Merkezi 'ndeki maçı, Valdis Jankovskis (Letonya) ve Viktor Kozlovskyy (Ukrayna) hakem ikilisi yönetecek. Maç Azerbaycan televizyon kanalı Lider TV'den canlı yayınlanacak.

Eczacıbaşı Zentiva, bu maçı kazanıp, ikinci maçtaki saha ve seyirci avantajının yanı sıra puan avantajını da elinde bulundurmayı ve dörtlü finale çıkmayı hedefliyor.

CEV Kupası'nda çeyrek final turuna kadar, sakatlıklar ve hastalıklar nedeniyle maçlara tam kadro çıkamasalar da çok zorlanmadıklarını belirten Eczacıbaşı Zentiva Teknik Direktörü Giuseppe Cuccarini "İkinci kez bir Azerbaycan Takımı'yla karşılaşacağız. İstediğimiz geniş kadroyu bu maçta da kullanamayacağız. Maria Borodakova ve Sevinç Dalgıç sakatlıkları nedeniyle bu maçta görev alamayacak, ancak moral ve motivasyonumuz yerinde. Her maç yeni bir hedef ve belirlediğimiz hedeflere ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

Maç kadrosunda; Esra Gümüş (Kaptan), Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu (Libero), Maja Ognjenovic, Mirka Francia, Natalia Hanikoğlu (Kaptan), Gökçen Denkel, Neriman Özsoy, Aysun Ayhan, Neşve Büyükbayram, Seray Altay, Asuman Karakoyun ve Büşra Cansu yer alıyor.

Avrupa CEV Kupası statüsüne göre maçlar deplasmanlı sistemle, eleminasyon sistemiyle oynanıyor. Bu kupada mücadele eden 32 takım, sırasıyla 16 takımlı, sekiz takımlı final (ikinci tur), dört takımlı final (çeyrek final) için mücadele verecek.

CEV Kupası'nda, maç sonucunda eşitlik olması halinde (3-0/0-3; 3-1/1-3; 3-2/2-3) altın set (15 sayı üzerinden) oynanacak. Son dörde kalan takımlar dörtlü final öncesi çekilecek kuraya göre; yarı final ve final maçlarını, tek maçlı eleminasyon sistemine göre yapacak. Dörtlü final maçları, belirlenecek bir takımın ev sahipliğinde 20-21 Mart 2010'da oynanacak.