Ümit Kayıhan, Olaylı Giresunspor Maçını Değerlendirdi

Çaykur Rizespor Teknik Dirktörü Ümit Kayıhan, Bank Asya 1. Lig'de Pazartesi akşamı oynanan Çaykur Rizespor-Giresunspor müsabakasında Giresunspor taraftarının çıkarttığı olayların Rizesporlu futbolcuların daha hırslı oynamasına neden olduğunu söyledi.

Kayıhan, Çaykur Rizespor'un 10 hafta sonra elde ettiği galibiyette en etkili faktörün Giresunsporlu taraftarların çıkarttığı tribün olayları olduğunu belirtti. Kayıhan, yaptığı açıklamada, "Zor bir haftayı geride bıraktık. Hem üzüldük, hem sevindik. 10 hafta sonra gelen galibiyet bizleri, teknik heyeti, futbolcuları, taraftarımızı, yönetim kurulunu sevindirdi. Takıma gelmeden önce incelediğim görüntülerde, mücadele etmeyen, kazanmak için savaşmayan bir takım vardı. Var olan iyi taraflarını sahaya yansıtırken kötü taraflarında sahaya yansıtılmaması için bir çalışma yaptık. Bu çalışmaların da meyvesini aldık. Teknik taktik yönünden kendilerini hazırladık. Ama bu maçı bize kazandıran yan faktörler de vardı. Bunu unutmamak lazım. Bu yan faktörlerden bir tanesi taraftarımızın müthiş desteğidir. Burada 10 hafta sonra yine mağlup duruma düşen bir takım. Buna rağmen taraftar desteğinin arkalarında olması oyuncularımıza da yansıdı. Bunun yanında rakip takım taraftarlarının oyunu durdurması.
Futbolcularımız tarafından da gözlenmesi, maçın ateşlenmesini ve futbolcularımın da hırslanmasını sağlayan yan faktörlerden biriydi" dedi.

Kayıhan, takımdaki istenmeyen görüntüyü değiştirmeye başladıklarını ifade ederek, "Goller iyi bir zamanda geldi. Bundan önce gol pozisyonuna giremeyen, rakip takıma sürekli pozisyon veren bir Rizespor varken son 10 haftadır yenilmeyen Giresunspor karşısında gol pozisyonları bulan, ceza sahası içerisinde cirit atan, rakip takıma da az pozisyon veren bir takım hep beraber izledik ve izlettirdik" diye konuştu.

Hafta sonu deplasmanda Altay ile yapacakları müsabakanın zor geçeceğini belirten tecrübeli teknik direktör, "Bu hafta zor bir maça gidiyoruz. Altay altı haftadır kazanamıyor. Şampiyonluk mücadelesi olan bir takım. Takım olarak bu moral ve motivasyonla alacağımız puanlar bizi bir üst sıralara taşıyacaktır. Bu nedenle Altay maçına giderken tüm hesaplarımızı kazanmak için yapıyoruz. Bu kazanma duygularımız futbolcularımızla birlikte eş değer olarak bu maçtan galibiyet ile dönebiliriz" şeklinde konuştu.

Kayıhan, eksiklere rağmen galip geleceklerini vurgulayarak, "Diakhate yaklaşık üç hafta aramızda olamayacak. Karın zarında bir yırtılma oldu. Halil'in tarak kemiğinde kırılma var. Murat Ocak sarı kart cezalısı bu hafta. Elimizdeki tüm futbolcularımızı en iyi şekilde kullanarak kazanacağız" dedi.