Trabzonspor'da Cezalar Can Sıkmaya Başladı

Geçtiğimiz sezondan bu yana hem saha içi hem de saha dışında ortaya koyduğu performans ile Fair-Play Ligi'nde üst sıralarda yer alan Trabzonspor, son dönemlerde taraftarının neden olduğu olaylar sonrası ödenen para cezaları can sıkmaya başladı

Geçtiğimiz sezondan bu yana hem saha içi hem de saha dışında ortaya koyduğu performans ile Fair-Play Ligi'nde üst sıralarda yer alan Trabzonspor, son dönemlerde taraftarının neden olduğu olaylar sonrası ödenen para cezaları can sıkmaya başladı.

2005-2008 tarihleri arasında taraftarının neden olduğu olaylar sonrası Türkiye Futbol Federasyonu PFDK tarafından 600 bin TL para cezası ödemek durumunda kalan Trabzonspor, Sadri Şener ve ekibinin gelmesinden sonra Kolbastı, 61. dakika şovlarıyla ve diğer etkinliklerle Türk futbolunda yeni bir dönem başlatan Bordo-mavili kulüp, tribünde ortaya koyduğu performans ile diğer takım taraftarlarına örnek bir profil çizdi.

Fair-Play sıralamasında sürekli üst sıraları zorlayan Bordo-mavili takım ve taraftarları saha içindeki agresif tutumu nedeniyle sıralamadaki yerinde gerileme yaşanırken, son dönemlerde ödenen para cezaları ise can sıkmaya başladı. Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor olaylar sonrası 15 bin TL para cezasına çarptırılan Trabzonspor, bu sezon 100 bin TL civarında para cezası ödemek zorunda kaldı.

Trabzonspor Kulübü, şehrin çeşitli yerlerine astığı pankartlarla taraftarlarını her maç öncesi centilmenliğe davet ediyor. Bu rağmen yaşanan saha olayları sonrası hem maddi hem de manevi olarak kayba uğrayan Bordo-mavili kulüp taraftarlarından takımlarına daha çok sahip çıkmasını istedi.