Konyaspor'da Fuat Yaman Dönemi

Bank Asya 1. Lig'de Konyaspor ile sezon sonuna kadar anlaşan teknik direktör Fuat Yaman, yeni takımının başında ilk antrenmanına çıktı.

Bank Asya 1. Lig'in 23. haftasında iç sahada Orduspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Konyaspor, yeni teknik direktörü Fuat Yaman ile çalıştı. Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde, kulüp başkanı Bahattin Karapınar ve yöneticilerin de izlediği antrenmanda futbolcular yardımcı antrenör Mehmet Yıldırım'la birlikte düz koşu ve ısınma hareketleri yaptı. Teknik direktör Fuat Yaman'ın takımı tanımaya çalıştığı antrenmanda pas çalışmasının ardından 3 gruba ayrılan futbolcular çift kale maç yaptı. 1 grup futbolcu ise arka sahada çabukluk ve koordinasyon çalışması yaptı. Antrenmana hasta olan Volkan Koçaloğlu ile Mehmet Ayaz katılmadı.

Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan Konyaspor Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, 21.haftada oynanan Bucaspor maçından sonra teknik direktör Hüsnü Özkara ile yolların ayrıldığını ve yaklaşık 1 haftadır devam eden arayışın ardından teknik direktör Fuat Yaman ile anlaşıldığını söyledi. Kulüp Başkanı Karapınar, "Bu kadar gecikmenin bir sebebi var. Bu ligi iyi tanıyan, Konyaspor'a uygun, Konyaspor'u hedefe ulaştırabilecek bir hoca arayışı içindeydik. Çok şükür dün gece itibariyle hocamızla anlaştık.

Malumunuz Fuat Yaman hoca uzun yıllardır Bank Asya liginde çalışıyor. Kişiliği, karakteri, duruşu, bilgisi ve becerisiyle kendisini ispat etmiş bir hocamız. Konyaspor'a da katacağı çok şeyler olduğunu biliyoruz, en doğru kararı verdiğimizi biliyoruz, Konyaspor'u şampiyon yapacağına da inanıyoruz" dedi.

İkinci yarı bir düşüş yaşandığını, bunun içinde bazı tedbirler almak zorunda kalındığını hatırlatan Karapınar, Orduspor maçından 3 puanla ayrılmak istediklerini kaydetti. Karapınar sözlerine şöyle devam etti, "Şuan takımımız teknik direktörüyle, yardımcılarıyla hazır durumda. Kartal maçında oynadığımız oyun bizi ümitlendirdi, tekrar yükselişe geçeceğimizin bir işareti oldu. İçeride oynayacağımız Orduspor maçından da mutlaka 3 puanla ayrılmak istiyoruz. Orduspor maçını kazandıktan sonra ligin lideri Karabükspor deplasmanına çıkacağız, ordan da ümit ediyorum eli boş dönmeyeceğiz. Geçen yıl Konyaspor büyük bir travma yaşadı ve ligden düştü. Bank Asya ligini tanımadığımızı hep söyledik ama son 12 haftaya girdik, ligi de tanıdık. Futbolcularımız bu ligin en iyi futbolcuları. Şehri hareketlendirme adına birçok faaliyetlerimiz oldu. Bütün bunların yanında şehrin ileri gelenleri, şehrin patronlarıyla sürekli görüşüyoruz. Sayın Valimiz bütün maçlarımıza geliyor, deplasman dahil. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in de büyük desteklerini görüyoruz. Sayın Tahir Akyürek, Konya şehri adına, büyükşehir belediyesi olarak şehrin takımına çok büyük destek veriyor" diye konuştu.

"KONYASPOR'U HAK ETTİĞİ SÜPER LİG'E ÇIKARACAĞIZ"
Takımla ilk kez antrenmana çıkan yeni teknik direktör Fuat Yaman, Konyaspor'u hak ettiği Süper Lig'e çıkaracaklarını söyledi. Yaman, kendisinin ve Konyaspor'un hedeflerinin ortak olduğu bir dönemde bir araya geldikleri için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Konyaspor'un benim normal yaşamında da, spor yaşamımda da çok farklı yeri var. Bu yüzden Konyaspor'dan böyle bir teklif geldiğinde hiç tereddüt etmeden geldim. Çok fazla konuşulacak bir şey yok. Konyaspor'un bu sene oluşturmuş olduğu kadro yapısı olsun, Konya şehrinin bakış açısı olsun sadece ve sadece Süper Lig'e çıkma hedefi var. Bu hedefte şuan Konya'nın bulunduğu konum itibariyle, potansiyel itibariyle çokta abartılı bir talep değil. Ufak tefek sıkıntılardan dolayı belki biraz kritik durumda çıkması ama kesinlikle biz bu sıkıntıları giderip Konya şehrini, Konya insanını beklediği, istediği ve hatta hak ettiği yere çıkmasına yardımcı olacağız. Bu işleri yaparken de en büyük destekçimiz Konya'da yaşayan hemşehrilerimiz olacak. Onlardan kalan 12 maçlık periyotta daha önceden yaptıkları gibi takıma destek olmalarını istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bu zorlu uğraşta onların katkısı olmazsa zorlanırız. Onların desteğini, sabrını, sevgisini istiyoruz. Bizde takım olarak sahadaki görüntümüzle, oyumuzla, mücadelemizle, taraftarımıza layık olduğumuzu en kısa zamanda göstereceğiz. Bunun için çabalayacağız ve hep birlikte Konya'yı hak ettiği yere taşımaya çalışacağız" diye konuştu.

"HER MAÇI KAZANMAK İÇİN OYNAYACAĞIZ"
Teknik direktör Yaman, rakipleri Orduspor'un puan almak için uğraşacağını ancak buna fırsat vermeyeceklerini dile getirdi. Her maçı kazanmak için oynamak zorunda olduklarını ve bu haftaki Orduspor maçının da böyle bir maç olacağını vurgulayan Yaman, "Orduspor'un da ligin durumu itibariyle olağanüstü bir çaba, olağanüstü bir güç sarf edeceğini biliyoruz. Bize direneceklerdir, buradan puan almaya çalışacaklardır. Biz onlara bu fırsatı vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.