Hiddink Transferi Dünya Spor Medyasında Geniş Yankı Buldu

A Milli Takım teknik direktörlüğüne Hollandalı dünyaca ünlü teknik adam Guus Hiddink'in getirilmesi dünya spor kamuoyunda geniş yankı buldu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Hollandalı tecrübeli teknik adam Guus Hiddink'in resmen A Milli Takım teknik direktörlüğüne getirildiği açıklaması dünya medyasında da geniş yankı buldu.

Reuters ve AFP gibi ünlü haber siteleri TFF'nin resmi açıklamasından sonra abonelerine Hiddink'in Ağustos ayından itibaren Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın başına geçtiğini aktardılar.

Hiddink transfer, CNN, BBC, SkySports, ESPN, FOXSport gibi önemli medya kuruluşları tarafından da duyurulurken TFF'nin açıklaması bu kuruluşların internet siteleri aracılığıyla paylaşıldı.

The Guardin, Daily Mail, The Sun, Telegraph gibi ünlü İngiliz gazeteleri ise internet portallarında olaya farklı bir açıdan baktılar. Bir süredir İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un da gündeminde olan Guus Hiddink'in Liverpool yerine Türkiye'yi tercih etmesi İngiliz gazetelerinin haber portalları tarafından öne çıkarılan konu oldu.

Herald Sun ve Fox Sports Australia (Avustralya) ve CBC (Kanada Yayın Birliği) gibi okyanus ötesi medya kuruluşları da Hiddink transferini gündemlerine alarak okurlarına ve ziyaretçilerine duyurdular.
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), 'Hiddink Türkiye'de görev alıyor' başlığıyla ziyaretçilerine seslenirken, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ise 'Hiddink Türkiye'yi kabul etti' diyerek transfer haberini ziyaretçilerine aktardılar.