Güneş'in En Büyük Silahı; İletişim

Gelişiyle Trabzonspor'daki kötü gidişe dur diyen teknik direktör Şenol Güneş'in başarısındaki en büyük etkenlerin başında oyuncularıyla kurduğu iletişim geliyor.

Başarılı olabilmek adına gecesini gündüzüne katan deneyimli teknik adam Şenol Güneş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı öncesi oyuncularını verdikleri mücadeleden ötürü tebrik ederken zorlu maç öncesi uyarmayı da ihmal etmedi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda saf dışı bıraktığı rakibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u bu kez ligde ağırlayacak olan Trabzonspor, uzun bir aradan sonra çıkacağı taraftarı önünde iş kazasına uğramak istemiyor. Ligde ve kupada yakaladığı çıkışı sürdürmek isteyen Bordo-mavililer rakibini yenerek yoluna devam etmenin planlarını yapıyor. Camiadaki olumlu havanın bozulmasını istemeyen teknik direktör Şenol Güneş ise oyuncularıyla yaptığı görüşmelerde maçın önemini anlatıyor.

Takım içinde kurduğu iletişim sayesinde düşünce ve duygu alış-verişi sağlayan deneyimli teknik adam, oluşturduğu hedef ortaklığı ile de bütünlük kurdu. Kurduğu iletişimi, oyuncuları arasında eşit mesafede sağlamaya özen gösteren Şenol Güneş, her yönüyle camiayı bilmesi sayesinde sağladığı doğru iletişimle oyuncularını etkilemesini bildi. Şenol Güneş'in aklındaki tek şeyin başarı olduğunu bilen oyuncular ise hocalarını mahcup etmemek için büyük bir mücadele veriyor. Deneyimli teknik adamın takımın başına gelmesinden bir hayli memnun kalan oyuncular her gecen gün yükselen performanslarıyla bunu gösteriyorlar.

Kupada eledikleri İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un karşılarına daha farklı bir motivasyon ile çıkacaklarını oyuncularına anlatan deneyimli teknik adam her maçı tek tek düşünmeleri gerektiğini yine hatırlattı. Sergiledikleri oyun temposu ve mücadelesinden memnun olduğunu oyuncularına aktaran Güneş, rakip ile oynadıkları son maçtaki oyun üstünlüğünü yine sergilemelerini istedi. Oyuncularından bir birleriyle daha çok yardımlaşmalarını isteyen Şenol Güneş, saha içinde sürekli iletişim halinde olmalarını istedi.

Ligde oynayacakları maçların telafisi olmadığını söyleyen deneyimli teknik adam Bursaspor karşısında savaşan takımı yine görmek istediğini belirtti.