Efes Pilsen Futsal Ligi'nde Bölge Şampiyonları Belli Oluyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından organize edilen Efes Pilsen Futsal Ligi'nde bölge şampiyonları belli olmaya başladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından organize edilen Efes Pilsen Futsal Ligi'nde bölge şampiyonları belli olmaya başladı. 16 bölgeden 128 takımın mücadele ettiği Efes Pilsen Futsal Ligi'nde Samsun Bölgesi'nde 19 Mayıs Üniversitesi Spor Kulübü, Malatya Bölgesi'nde Fırat Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü, Erzurum Bölgesi'nde ise Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü bölge şampiyonu oldu.

Efes Pilsen'in isim sponsorluğunda, Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Merkezi tarafından düzenlenen Efes Pilsen Futsal Ligi'nde karşılaşmalar devam ederken bölge şampiyonları da belli olmaya başladı.

Samsun Bölgesi'nde Telekom ile karşı karşıya gelen 19 Mayıs Üniversitesi Spor Kulübü, Telekom'u 15'e 2 yenerek şampiyon oldu.

Malatya Bölgesi Efes Pilsen Futsal Ligi yükselme grubunun son maçı Adıyaman Belediye Spor ile Fırat Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü arasında oynandı. Maç sonunda Fırat Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Adıyaman Belediye Sporu mağlup etti ve Malatya Bölgesi şampiyonu oldu.

Erzurum Bölgesi'nde karşı karşıya gelen Kral Spor ve Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü maçı ise Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü'nün galibiyeti ile sona erdi ve bölgenin şampiyonu Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü oldu.

Bölgelerinde şampiyon olan bu takımlar ilk 16 eleme turuna katılmaya hak kazandı.

İstanbul (2 bölge), Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Sakarya, Bursa, Kayseri, Aksaray, Aydın, Trabzon ve Van bölgelerinde ise takımlar bölge şampiyonu olmak için mücadeleye devam ediyor.
İlk 16'ya katılma hakkını elde eden takımlar 4 gruba ayrılacak ve tek devre lig usulü gerçekleştirilecek müsabakalara katılacak. 4 grupta yapılacak müsabakalar sonunda gruplarını birinci sırada tamamlayan takımlar Efes Pilsen Futsal Ligi 4'lü final müsabakalarında yer alabilecek. 4'lü final karşılaşmalarında şampiyon olan takım ise Türkiye'yi UEFA Avrupa Futsal Kupası'nda temsil edecek.
İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen Efes Pilsen Futsal Ligi'ne gösterilen yoğun ilgiden dolayı, TFF bu yıl bölge sayısını artırarak Türkiye'nin çeşitli illerinden 128 takımın lige katılımını sağladı.