Daum'un Basın Toplantısı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Lille karşısında kendilerini zor bir maçın beklediğini söyledi. Daum, Emre, Lugano ve Cristian'ın son durumlarının yarın belli olacağını da belirtti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum , UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk karşılaşmasında, Lille ile yapacakları maç öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Lille Metropole Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında Daum, "Grup maçlarından sonra kalitenin arttığı belli. En iyi takımlar bu turda mücadele edecek. Yeni statüde şimdiye kadar oynanan maçlar çok iyi geçti diyebiliriz. Play-off maçlarındayız ve heyecan arttı. Rakibi iyi tanıyoruz. İyi hazırlandığımızı söyleyebilirim. Fransa'da çalışan tanıdığım hocalardan da Lille hakkında bilgi aldım. Lille'in Fransa'nın şu an en iyi takımı olduğunu söylüyorlar. Bizi zor bir maç bekliyor. Maç yoğunluğundan fazla antrenman yapma şansımız olmadı. Sadece bir antrenmanda yapmak istediklerimizi çalışabildik. Lille son haftalarda iyi performans gösterdi ama düşük performans gösterdiği maçlar da var. Fenerbahçe'nin gücünü sahada gösterip Lille'in diğer yüzünü ortaya çıkarmaya çalışacağız. Hedefimiz son maçlarda gösterdiğimiz iyi performansı sürdürmek. Son maçlarda çok pozisyon yakaladık. Bu maçta yakaladığımız gol pozisyonlarını daha çok değerlendirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Sakatlığı bulunan oyuncular hakkında da bilgi veren Daum, "Kadromuzdan Cristian, Lugano ve Emre gibi tam hazır olmayan futbolcular bulunuyor. Bu oyuncularımızın durumuna bugün yapacağımız antrenmanda ve yarın bakacağız" diye konuştu.

Roberto Carlos'un ayrılmasıyla ilgili soruya ise Daum, "Carlos kendi ayrılmak istedi. Biz ayrılmasını istemiyorduk. Bizim için hayat devam ediyor. Yerine Andrea Santos oynuyor ve performansı bizi memnun ediyor" diye cevap verdi.

Fenerbahçe'nin her maçta kendi sistemiyle oynadığını belirten Daum, "Lille maçında hedefimiz kendi sistemimizi oynamak. Rakip bize göre oynasın. Eğer rakip kendi sistemini kabul ettirirse, ona göre tepkimiz olabilir. Fenerbahçe her zaman kendi sistemiyle oynamaya çalışır" dedi.

Daum, prensibinin maçları adım adım düşünmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Fenerbahçeli savunma oyuncusu Bekir İrtegün de, zor bir maça çıkacaklarını ifade ederek, sahalarında oynayacakları rövanş maçına avantajlı bir skorla çıkmak istediklerini kaydetti.