Çaykur Rizespor'dan Kınama

Çaykur Rizespor'un resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, Giresupspor Kulübü ve taraftarları maç içerisinde ve maç sonrasında çıkarttıkları olaylardan dolayı kınandı.

Çaykur Rizespor kulübü tarafından yapılan açıklamada, maç öncesi çıkması muhtemel olayların önlenmesi için Rize Valiliği'nden ve Rize Emniyet Müdürlüğü'nden gerekli tedbirlerin alınması için talepte bulunulduğu da belirtildi.

Yapılan açıklamada, "15 Şubat 2010 tarihinde Giresunspor futbol takımıyla Rize'de oynadığımız ve 2-1 galibiyetimizle sonuçlanan futbol maçı esnasında ve sonrasında meydana gelen hadiselere Rize camiası ve Rizespor Yönetim Kurulu olarak yaklaşımımız maalesef üzücü boyutlardadır. Her iki takımın puan sıralamasındaki konumları ve daha önceki maçlarımızda yaşananlar nedeniyle edindiğimiz birikimler açısından baktığımızda potansiyel olarak söz konusu riskleri Yönetimimiz önceden sezmiş ve gerekli tedbirlerin alınması açısından 11.02.2010 tarihli 59 sayılı yazı ile Rize Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü'nden güvenlik ile ilgili tedbirlerin artırılarak uygulanmasını arz etmiştik. Daha maç başında Giresunspor takımı galip duruma geçmesine rağmen, taraftarların bulunduğu tribünlerden koltukların sökülerek atılmasıyla başlayan hadiseler, başta Giresunspor Yönetim Kurulu Başkanı'nın gösterdiği gayret ile yatıştırılırken özellikle maç bitiminden itibaren yaşananları bir spor müsabakasının sevgiye dayalı yarışmacı ruhu ile ilişkilendirmek mümkün değildir. Her ne gerekçeyle olursa olsun başta yerel basının temsilcilerine yapılan fiili duruma ilgisiz kalmamız mümkün değildir. Güç koşullarda iletişimi sağlamak ve futbol müsabakalarının renkli ve canlı ayrıntılarını bir an önce kamuoyuna sunmak için çalışan basın mensuplarına yapılan saldırıları kınıyoruz. Özelde Çaykur Rizespor camiasının ve genelde Rize şehrinin daha geçen hafta sahasının bakımda olması nedeniyle yeni stadımızda komşu ilimiz Trabzonspor maçındaki pozitif ve destekleyici tutum ve davranışları tüm Türkiye kamuoyunun gözünde ve gönlünde sporun tüm güzelliklerini ortaya koyan taze bir anıdır. Hal böyleyken bu tür spor dışı davranışları tasvip etmemiz mümkün değildir" denildi.
Yapılan açıklamada ayrıca Çaykur Rizespor olarak Karadeniz takımları arasında dostluk istedikleri belirtilerek, "Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu olarak futbol maçlarımızın sevgi, saygı ve hoşgörü ortamı içinde geçmesi için azami gayreti göstermekteyiz. Bu bağlamda modern tesis yatırımlarımızla şehrimizin ve tüm sporseverlerin maçları medeni bir sosyal ortamda izlemesi için çalışmaktayız. Rize şehri olarak futbolun ve futbol endüstrisinin taraftarının sportif başarı ve fair play ruhundan ödün vermeden bundan sonraki dönemlere pozitif olarak bakacağımızı vurgular; başta Karadeniz bölgesindeki komşu illerimizin takımları Giresunspor, Orduspor ve Samsunspor ile yapacağımız maçların birer dayanışma ve dostluk örneği oluşturmasını en içten duygularımızla temenni eder ve Yönetim Kurulu olarak elimizden gelen her türlü imkanı daha iyi ve daha güzel futbol yarınları için kullanacağımızı bir kez daha belirtmek isteriz" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Giresunspor Kulüp Başkanı Olgun Peker'in, maç sonrası adamları tarafından darp edilen Doğan Haber Ajansı Muhabiri Muhammet Kaçar'ı telefonla arayarak yaşanan istenmeyen olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdiği öğrenildi. Peker'in telefon görüşmesinde iki şehir arasında oluşan gerginliğin düzeltilmesi gerektiğine de değindiği öğrenildi.