Bodrum'da Oryantiring atağı

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, Türkiye'de bu dalda 2 bin dolayında lisanslı sporcu olduğunu söyledi. Genç, federasyona bağlı 61. kulübün Bodrum'da kurulacağını belirtti.


Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Bodrum'da gelen Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, Konacık beldesinde bu spor dalına uygun olabilecek alanları gezdi. Oryantiringin Türkiye'de 10 yıllık bir gelişimi olan spor dalı olduğunu söyleyen Genç, "3 yıldır da tek başına bir federasyon. Bodrum'un Konacık beldesinde bir kulüp kurulması sözünü aldık. Bu kulüp 61. kulüp olacak. Bu sporumuzda, çizilen harita üzerinde işaretlenen noktaların pusula yardımı ile sporcularımız tarafından koşarak veya yürüyerek uğradıkları bir spor dalı. 10 yaşındaki çocuklarımızdan 70 yaşına kadar çıkan bir spor. 2 bin lisanslı sporcumuz var. Bu dalda Türkiye'de şampiyonalar düzenliyoruz. Bu şampiyonalarda milli takımlara sporcu seçilecek. Bu sporcularımız dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonalarına katılacak" dedi.

Bu sporun esas çıkış yerinin Avrupa'nın kuzey ülkeleri olduğunu söyleyen Genç, "Bizim ülkemiz dört mevsimi yaşayan bir yer. Bu nedenle ülkemizde yazın denize açık olan yerlerimiz kışında bu sporu uygun yerler. Bodrum bunlardan birisi. Artvin Şavşat'ta da yapacağız bunu. Bodrum denince akla ilk gelenlerden biri deniz. Bodrumda sadece deniz için değil oryantiring içinde yer var" diye konuştu.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç ile birlikte çevreyi gezen Konacık Belde Belediye Başkanı Mehmet Tosun amaçlarının Pedasa Doğa Spor Kulübü adı altında bir kulüp kurarak bu sporu yaygınlaştırmak olduğunu ifade etti. Başkan Tosun, kış turizmine de katkı sağlayacağını düşündükleri bu spor dalında, 2011 ya da 2012 yılında uluslararası bir yarışmayı Konacık'ta yapmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.