Bakan Özak'tan Hiddink Ve Euro 2016 Açıklaması

Devlet Bakanı Faruk Özak, A Milli Takım'ın başına getirilen Hollandalı teknik adam Guus Hiddink'e yerli ya da yabancı hoca isteyen herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak 4. Trabzon Etkinlikleri kapsamında verilen bir yemeğe katıldı. Yemekte Özak basın mensupların sorularını yanıtladı. A Milli Takım'ın yeni hocası Guus Hiddink ile ilgili olarak Özak, "Yeni hocamız 1 Temmuz'dan itibaren A Milli Takımızın başına geçecek. Yerli ya da yabancı hoca isteyen herkes yeni hocamıza sahip çıkmalı" dedi.

Özak, 2016 Avrupa Şampiyonası ile ilgili olarak ise, "Türkiye bu organizasyonu almak için iddialıdır. Diğer aday ülkeler 2 kere bu organizasyonu düzenlemiştir. Başbakanımız bize 1 milyarlık güvence verdi. Bu rakamı UEFA Başkanı Michel Platini şaşkınlık ve memnuniyetle karşıladı. Şayet organizasyon Türkiye'ye verilirse, ilk kez bir Avrupa futbol şampiyonası, nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede ve aynı zamanda Asya kıtasında düzenlenmiş olacak" dedi.
Özak, konuşmasının devamında statların yapımının kısa süreceğini ve gerekli alt yapının çözüleceğini belirterek, "Türkiye diğer organizasyonları başarıyla yapmıştır. Bu organizasyonu da rahatlıkla yaparız. Bize bu organizasyonun verilmesini umuyorum" diyerek sözlerini tamamladı.