Abd'yle Milli Maç

A Milli Futbol Takımı'nın 29 Mayıs'ta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Milli Futbol Takımı ile hazırlık karşılaşması yapacağı açıklandı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ABD Milli Takımı ile Türkiye'nin 29 Mayıs'ta karşı karşıya gelecekleri ifade edildi. Karşılaşmanın NFL (Ulusal Futbol Ligi) takımlarından Philadelphia Eagles'ın maçlarına ev sahipliği yapan Lincoln Financial Fields'de oynanacağı belirtildi.

FIFA'nın konuyla ilgili haberinde, A Millilerin 2002 Dünya Kupası Finalleri'nde 3. olmasına rağmen 2010 Dünya Kupası Finalleri'ne katılamadığını vurgulaması dikkat çekti.

Üst üste 6. kez Dünya Kupası Finalleri'nde boy göstermeye hazırlanan ABD Milli Takımı ise Türkiye ile Dünya Kupası yolunda son hazırlık maçını yapacak. 24 Şubat'ta Tampa'da (Florida) El Salvador'la karşılaşacak olan Birleşik Amerika Takımı, Avrupa'da top koşturan oyuncularının da katılımıyla 3 Mart'ta bu kez Hollanda'da bir araya gelecek.

ABD Milli Takımı, 2010 Dünya Kupası Finalleri'ndeki ilk maçını 12 Haziran'da İngiltere'ye karşı oynanacak. ABD'nin grubunda İngiltere'nin yanı sıra Slovenya, ve Cezayir de bulunuyor.