Real Madrid deplasmanda Lyon ile karşılaşacak

Şampiyonlar Ligi 2.tur maçları bugün başlıyor.

İkinci turda bugün Lyon - Real Madrid ile Milan - Manchester United karşılaşmaları yapılırken, 17 Şubat Çarşamba günü ise Bayern Münih - Fiorentina ile Porto - Arsenal maçları oynanacak. İkinci turdaki diğer 4 maç ise bir hafta sonra yapılacak.

23 Şubat Salı günü Stuttgart - Barcelona ile Olympiakos - Bordeaux karşılaşmaları oynanırken, 24 Şubat Çarşamba günü ise CSKA Moskova - Sevilla ile Inter - Chelsea maçları yapılacak.

Karşılaşmaların rövanşları ise 9-10 Mart ve 16-17 Mart tarihlerinde oynanacak.

MUHTEMEL 11'LER

LYON:

Lloris
Reveillere
Cris
Boumsong
Cissokho
Toulalan
Kallstrom
Govou
Pjanic
Delgado
Lisandro

REAL MADRİD:
Casillas
Ramos
Albiol
Garay
Arbeloa
Granero
L. Diarra
X. Alonso
Kaka
Ronaldo
Higuain

Real Madrid, geçmişteki Şampiyonlar Ligi maçlarında Lyon'u hiç yenemedi. Real Madrid ile Lyon daha önce 2005 ve 2006'da Şampiyonlar Ligi'nde aynı gruplara düşmüş, Fransa'daki maçları Lyon kazanmış, Madrid'deki maçlar berabere bitmişti.

İki takım arasındaki geçmişteki Şampiyonlar Ligi maçları şöyle sonuçlandı:

13 Eylül 2005 - Lyon - Real Madrid: 3-0
23 Kasım 2005 - Real Madrid - Lyon: 1-1
13 Eylül 2006 - Lyon - Real Madrid: 2-0
21 Kasım 2006 - Real Madrid - Lyon: 2-2

Lyon, Avrupa kupalarında İspanyol takımlarıyla yaptığı son 7 maçın sadece 1'ini kazanabildi.

Cristiano Ronaldo, 6 golle bu yıl Şampiyonlar Ligi'nin ve takımının en golcü oyuncusu durumunda. Lyon'un bu yıl en çok gol atan futbolcusu ise 3 golü bulunan Miralem Pjanic.

Real Madrid, Fransa'da son kez deplasmana geldiğinde bu yılki grup maçlarında Marsilya'yı 3-1 yendi. İspanyol ekibi Fransız takımlarına karşı son 7 maçının sadece birini kazandı, 5'ini kaybetti.

Şampiyonlar Ligi'nde 66 golü bulunan Real Madridli Raul, bir gol daha atması halinde Alman Gerd Müller'i geçerek Avrupa Kupalarında en çok gol atan oyuncu olacak.