Diego Forlan: Galatasaray zorlu bir rakip

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Atletico Madrid'in başarılı oyuncusu Diego Forlan, Galatasay'ın zor bir rakip olduğunu söyledi.

Galatasaray maçına tam kadro hazır olan Atletico Madrid, Barcelona karşısında alınan 2-1'lik galibiyetin ardından pazartesiyi dinlenerek geçirirken, bugün ise hava sıcaklığının eksilerde olduğu, sulu kar yağışının altında sadece kondisyon çalıştı.

Futbolcuların bir bölümü kapalı salonda kondisyon çalışırken, bazıları da antrenman sahasında düz koşu yaparak günü tamamladı. Galatasaray maçıyla ilgili görüşünü açıklayan Uruguaylı Diego Forlan ise "Atletico'da işler yolunda gitmeye başladı, ama daha bitmedi. İyi futbol oynamaya devam etmeliyiz. Son 2 maça oranla Galatasaray maçı çok farklı olacak. Çok zor bir tur olacağına eminim. Bu yüzden enerjimizi toplayıp, olabildiğince iyi dinlenmeliyiz" dedi.

Bu arada, İspanyol gazeteciler, Atletico Madrid'in son haftalarda iyi futbol oynayıp, yükselişe geçmiş gibi görünmesine rağmen istikrar yakalayıp yakalanmadığı konusunda halen ciddi şüphelerin olduğunu söylediler.

İspanyollar, Galatasaray'ın "zorlu bir rakip olduğu" konusunda tüm futbolcuların hem fikir olduğunu belirtirken, Atletico'nun ikinci maçın İstanbul'da oynanacak olmasını göz önünde tutarak perşembe akşamı en iyi sonucu almak için sert ve hücumda süratli bir oyun ortaya koymasının beklendiğini dile getirdiler.

Basında yer alan yorumlarda da Atletico'nun son haftalardaki iyi futbolu, kanatlardan iyi hücuma çıkılması, rakibe baskı ve teknik direktör Quique'nin defansta yaptığı değişikliğe bağlandı. Defansta sağda Ujfalusi, ortada Perea ve Dominquez, solda Antonio Lopez 4'lüsünü daha çok kullanan Quique'nin çizgi bir defans oluşturduğu, maç içinde bazen bunu dışarıdan yönettiği ve bu sistemin tuttuğu yorumları yapıldı.

İspanyol teknik adamın, Atletico'ya verdiği en büyük armağan ise Jose Antonio Reyes olarak gösteriliyor. İlk Sevilla ve daha sonra Arsenal'de iyi bir performans sergileyen Reyes, Real Madrid'e geldikten sonra büyük bir form düşüklüğü göstermiş, 2007-2008'de Atletico Madrid'de ve hemen ardından Benfica'da bekleneni verememişti. Benfica'dan 2 milyon Avro gibi az bir paraya bonservis bedelinin yüzde 75'i Atletico Madrid'e ait olmak şartıyla gelen Reyes'in, teknik direktör Quique ile tekrardan eski günlerine döndüğü ve şu anda Atletico'nun en büyük kozu olduğu savunuluyor.

İlk maçlarda büyük eleştiriler alan Reyes de basına yaptığı açıklamada, "Önemli olan hakaretlerin alkışa dönüşmesi. Birçok taraftar benden özür diledi" şeklinde konuştu.

Atletico Madrid-Galatasaray maçı 105x70 metre ölçülerinde, 55 bin kapasiteli Vicente Calderon Stadı'nda oynanırken, yaklaşık bin kadar Galatasaraylı taraftarın olması bekleniyor. Maç günü Madrid'te soğuk ve yağışlı bir hava olacağı tahmin ediliyor.