Bursaspor Trabzonspor ile karşılaştı

Turkcell Süper Ligi 21.haftanın kapanış maçında Bursaspor sahasında konuk ettiği Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı.

Bursaspor'un golü 66. dakikada Batalla'dan gelirken, Trabzonspor bu gole 88. dakikada Umut ile karşılık verdi. Öte yandan Umut Bulut, son 5 haftada 9. golünü kaydetti.

Ligde bir maç eksiği bulunan Bursaspor, bu karşılaşmanın ardından puanını 40'a yükseltti.

2010 yılında oynadığı 9 resmi maçta da yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, Bursaspor karşısında aldığı sonucun ardında 40 puana yükseldi.

Karadeniz temsilcisi, bu karşılaşmanın ardından ligdeki puanını 37'ye yükseltti. Bursasaspor ligde önümüzdeki hafta Fenerbahçe ile deplasmanda, Trabzonspor ise kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.

Trabzonspor'un başına geçtikten sonra önce kadro istikrarını sağlayan ardından da kafasındaki oyun sistemini takımına oturtmayı başaran Şenol Güneş, klasik haline gelen kadrosunu Bursaspor karşısında bozmadı. Sakatlığı bulunan Ömer Aysan dışında kadrosunda bildik isimleri görevlendiren deneyimli teknik adam kalesini her zaman olduğu gibi genç Onur'a teslim etti.

Savunma kurgusunu Giray ve Egemen üzerine kuran Güneş, Ömer Aysan'ın yokluğunda sağ bekte Song'a sol bekte ise Cale'yi sahaya sürdü. Orta alanın göbeğinde Serkan ve Selçuk ikilisinden vazgeçmeyen deneyimli teknik adam sol açıkta Colman, sağ açıkta ise Engin'e forma verdi. Hücum bölgesinde gösterdiği müthiş performansla dikkatleri üzerine çeken Alanzinho ve Umut Bulut, Şenol Güneş'in Bursaspor karşısındaki gol ayakları oldu.

Bursaspor'da isearka adalesinde zorlanmaya bağlı sertleşme ve ödem oluşan Sercan Yıldırım ve cezalı olan Volkan Şen Trabzonspor karşısında takımdaki yerlerini alamadı. Tedavisi süren Sercan Yıldırım'ın önümüzdeki hafta Fenerbahçe ile oynanacak lig maçında da oynamasının riskli olduğu ifade edildi. Şenol Güneş gibi kadro istikrarından yana olan Ertuğrul Sağlam da, Trabzonspor karşısında zorunlu değişiklikle dışında ideal kadrosuna müdahele etmedi.

Kalesini Ivankov'a veren Sağlam, savunma kurgusunda ise Ali Tandoğan, Ömer, İbrahim Öztürk ve Mustafa'ya forma şansı tanıdı. Bu bölgede görev yapan Zapatocny ise yedek kulübesinde forma bekledi. Orta alanda Bekir Ozan, Ozan İpek ve Hüseyin'i sahay süren genç teknik adam normalde santrfor bölgesinde görev yapan Turgay'ı Volkan Şen'in yokluğunda orta alanda görevlendirdi. Sağlam, Sercan'ın yokluğunda Ergiç'i yedek kulübesinde tutarak bu bölgede Iglesias ve Batalla ikilisi ile rakip kalede gol aradı.

Oldukça tempolu başlayan karşılaşmada iki takım da ofansif oyun sistemleriyle dikkat çekti. Özellikle mücadelenin ilk dakikalarında taraftarının da desteğini arkasına alarak rakip kalede baskı kurmaya çalışan Bursaspor, kanat organizasyonlarından golü bulmak istedi ancak Giray ve Egemen ikilisi bu bölümde Trabzonspor'un can simidi oldu. Mücadele gücü üst düzeye çıkan ilk dakikalarda Trabzonspor, Bursaspor'un orta alanda yaptığı basit hatalardan iyi yararlanarak oyunu rakip alana yıktı. Savunma arasına atılan uzun toplar ve kenarlardan yapılan ortalarda rakip ceza yayında etkili olan Karadeniz temsilcisi 7. dakikada Umut ile yüzde yüz bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

İlk 20 dakikalık bölümde Ömer Aysan'ın yokluğunda Trabzonspor'un sağ bekinde görev yapan Song'un zaman zaman aksaması ve Colman'ın vasatı aşamayan performansı dikkatlerden kaçmadı... Bursaspor'da ise bu karşılaşmada zorunluktan dolayı forma bulan Batalla'nın silik performansı Trabzonspor'un ekmeğine yağ sürdü. Tam bir orta saha mücadelesi şeklinde geçen mücadelede topa daha fazla sahip olan taraf Bursaspor olmasına rağmen, daha fazla pozisyon bulan taraf Trabzonspor oldu. Özellikle 30. dakikada Cale'nin sol kanattan ceza sahasına girdiği pozisyonda Umut'a aktaramadığı pas, 32. dakikada Colman'ın kaleci Ivankov'u geçmesine rağmen gol açısını kaybettiği pozisyon ve 34. dakida Batalla'nın altı pasta müsait durumda meşin yuvarlağı kaleye gönderememesi zorlu karşılaşmanın kırılma anları oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısına daha etkili başlayan taraf Trabzonspor oldu. İlk yarının aksine, ikinci yarıda rakibini kanatlardan değil de göbekte açmanın planlarını yapan bordo-mavili takım, Alanziho'nun da iç bölgeye sokulmasıyla oyunun kontrolünü ele geçirdi. Baskının arttığı bu dakikalarda Engin, Selçuk ve Colman'ın ceza yayı çevresinden yaptığı etkili vuruşlar Ivankov'un kalesinde tehlike yarattı. Temponun bir an olsun düşmediği, adeta 'mücadele savaşı' şeklinde geçen karşılaşmada dakikalar 54'u gösterdiğinde Colman'ın derinlemesine pasında Engin penaltı noktasında meşin yuvarlak ile buluştu. Büyük bir heyecanın yaşandığı bu dakikada Engin, kendisinden beklenen vuruşu yapamadı ve Trabzonspor mutlak bir golden oldu. Karşılaşmanın ikinci yarısında Trabzonspor'da Engin, Selçuk ve Alanzinho'nun gösterdiği başarılı performans alkış topladı.

Mücadelenin son bölümünde oyunda dengeyi sağlayan Bursaspor, rakip ceza sahasına Turgay ve Ali Tandoğan ile şişirdiği toplarla Iglesias'ı buluşturmak istediği. Bursaspor bu dakikalarda geliştirdiği ataklardan bunalan Trabzonspor savunmasının yaptığı basit hatalara, kakeci Onur'un hava toplarındaki başarısız performansı, yaptığı hatalar eklenince Bursa Atatürk Stadı'nı dolduran taraftarların da iştahı kabardı.

Bu dakikalarda takımlarına olan desteklerini maksimum seviyeye çıkartan Bursaspor taraftarı, 60. dakikada Ozan İpek'in sol çaprazan yaptığı müthiş vuruş ile 'gol' diye ayaklandı ancak kaleci Onur, yeşil-beyazlı taraftarların hevesini kursağında bıraktı. Kalan dakikalarda Bursaspor vites yükseltti ve özellikle kanatları kullanarak ıyunu Trabzonspor yarı sahasına yıktı... Organşze gelişen ataklar karşısında savunmada sıkıntılı dakikalar yaşamayan başlayan Karadeniz temsilcisi, dakikalar 66'yı gösterdiğinde Batalla'nın kafa golüne engel olmadı.

Kalan dakikalarda tüm riskleri alarak rakip kaleye yüklenen Trabzonspor, Umut ve oyuna sonradan dahil olan Burak Yılmaz ile yakaladığı pozisyonlar ile Bursaspor kalesinde önemli pozisyonlar yakaladı. Karşılaşamanın son dakikalarına girerken, Trabzonspor'un son haftalardaki golcü oyuncusu Umut, sahneye çıktı ve skoru 1-1'e getirdi. Kalan dakikalarda iki takımın da tabeladaki skoru değiştirme çabaları sonuç vermedi ve karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Stat: Atatürk
Hakemler: Fırat Aydınus, Tarık Ongun, Aleks Taşçıoğlu
Bursaspor: Ivankov, Ali Tandoğan, Ömer, İbrahim, Mustafa, Bekir Ozan (Dk. 75 Ergiç), Hüseyin, Batalla (Dk. 81 Kirita), Ozan İpek, Turgay, Iglesias (Dk. 71 Veli)
Trabzonspor: Onur, Song (Dk. 74 Burak), Egemen, Giray, Cale, Serkan, Selçuk, Colman (Dk. 64 Ceyhun) Engin, Alanzinho (Dk. 84 Gabriç), Umut
Goller: Dk. 66 Batalla (Bursaspor), Dk. 88 Umut (Trabzonspor)
Sarı kart: Dk. 71 Ceyhun (Trabzonspor)