NBA 'All Star 2010'da Doğu Karması Batı Karması'nı yendi

NBA'de heyecanla beklenen 'All Star' karşılaşması Doğu Karması'nın 141-139 üstünlüğü ile sona erdi.

Basketbolseverlerin merakla beklediği NBA 2010 All-Star şöleni Doğu-Batı maçında gülen taraf Doğu Karması oldu. NBA'in seçkin yıldızlarını bir araya getiren mücadeleye bu yıl Teksas'taki Kovboylar Amerikan Futbol Stadyumu ev sahipliği yaptı. Bu yıl 59.'su düzenlenen karşılaşma için özel olarak hazırlanan stadyumda toplam 108 bin 713 kişi basketbol maçı izledi ve bu rakam hem NBA hem de dünya basketbol tarihine geçti.

Doğu Karması müthiş maça, LeBron James (Cleveland Cavaliers), Dwight Howard, (Orlando Magic), Joe Johnson (Atlanta Hawks), Dwyane Wade (Miami Heat), ve Kevin Garnett (Boston Celtics) ilk 5'iyle çıktı. Batı Karması'nın ilk 5'i ise Tim Duncan (San Antonio Spurs), Carmelo Anthony (Denver Nuggets), Steve Nash (Phoenix Suns), Dirk Nowitzki (Dallas Maverciks) ve Amar'e Stoudemire (Phoenix Suns) isimlerinden oluştu.

Mücadelenin ilk çeyreğine Batı Karması iyi başlamasına karşın daha sonra toparlanan Doğu, LeBron James ve Dwight Howard'ın etkili oyunlarıyla periyodu 37-34 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de üstünlüğünü sürdüren Doğu devreyi 76-69 önde tamamlamayı başardı. Mücadelenin 3. çeyreğinde ise gerek maçı yerinden izleyenler gerekse ekranları başındakiler adeta basketbola doydular. Hem Doğu'nun hem de Batı'nın yıldızları birbirinden güzel basketlerle ve şovlarla geceye renk kattılar. Bu çeyrekte 118-109 Doğu'nun üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın son çeyreğine ise Batı Konferansı iyi başladı ve rakibi karşısında farkı eritti ve maçın son 1 dakikasına 137-137 eşitlikle girildi. Son bölümlerde iki takım da karşılıklı serbest atışlarla maçı dengede götürürlerken bitime 5 saniye kala Doğu Karması'ndan Chris Bosh'un iki serbest atışı maçın sonucunu belirledi (141-139).

Karşılaşmayı galibiyetle kapatan Doğu Karması'nda LeBron James (Cleveland) 25 sayı, 6 asist, 5 ribaunt, 4 top çalmayla maçı tamamlarken, Chris Bosh (Toronto) 23 sayı, 10 ribaunt, Dwight Howard (Orlando) ise 17 sayı, 5 ribaunt ile maçı tamamladılar.

Batı Karması'nda ise Carmelo Anthony (Denver) 27 sayı, 10 ribauntluk başarımıyla dikkat çekerken, Alman yıldız Dirk Nowitzki (Dallas) 22 sayı, Chauncey Billups (Denver) 17, Deron Williams (Utah) 14, Kevin Durant (Oklahoma) 15, Pau Gasol (LA Lakers) 13 sayıyla skora katkı sağladılar.

EN DEĞERLİ OYUNCU (MVP): DWYANE WADE

All-Star şöleninin en değerli oyuncusu ödülüne (MVP) ise karşılaşmayı 28 sayı, 11 asist, 6 ribaunt ve 5 top çalmayla tamamlayan Doğu Karması'ndan Dwyane Wade (Miami Heat) layık görüldü.

NBA All-Star heyecanı Cuma günü oynanan Çaylaklar (Rookies) - İkinci Yılını Geçirenler (Sophomores) karşılaşmasıyla başlamış ve Çaylaklar rakibini 140-128 yenerek 7 yıl aradan sonra galip gelmişti. Bu karşılaşmanın en değerli oyuncusu ödülünü ise Sacramento Kings forması giyen Tyreke Evans kazanmıştı.

NBA All-Star ünlüler maçında ise ABD'de yaşayan ünlü Türk doktor Mehmet Öz de forma giydi.

Cumartesi gecesi yapılan smaç yarışmasında mutlu sona ulaşan Nate Robinson (New York Knicks) bu ödülü 3. kez kazanarak bunu başaran ilk basketbolcu oldu ve NBA tarihine geçti.
NBA All-Star'ın yetenek yarışmasını Phoenix Suns'ın Kanadalı tecrübeli yıldızı Steve Nash kazanırken, Boston Celtics forması giyen Paul Pierce ise 3 sayı yarışmasının kazananıydı.