Yelkencilerin Rüzgarla Dansı Yarım Kaldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde aşırı rüzgarlı havada başlayan yelken yarışları, rüzgarın şiddetini artırması nedeniyle iptal edildi.

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından düzenlenen BAYK Kış Trofesi'nde dün yapılması gereken 2. ayak birinci gün yarışları, saatteki hızı 70-80 kilometreye ulaştığı bildirilen rüzgar nedeni ile iptal edilmişti. Bugün ise yapılan ölçümlerde yarışlara gecikmelide olsa start verildi. Bol rüzgarlı havada yelken severler arasında kıyasıya bir mücadele başladı. Bodrum dışında İzmir, İstanbul ve Ankara'dan da katılımın olduğu yarışlarda 50 dolayında tekne yer aldı. Trofenin 2. ayak mücadelesinde, rüzgarlı havada objektiflere de mücadelenin zorluluğu ve heyecanını anlatacak görüntüler yansıdı. Bu arada bazı tekneler çarpışma tehlikesi geçirdi.

Yelkencilerin heyecanlı ve kıyasıya mücadelesi devam ederken, rüzgarın hızını iyice artırması üzerine telsizden, yarışların iptal edildiği anonsu yapıldı. Bunun üzerine tekneler limana geri döndü.
Yarış komitesi üyesi Cüneyt Büyükuçak, iptal edilen yarışlarla ilgili olarak, "Dünkü hava muhalefetinin bugünde tekrarlaması nedeni ile iptal edildi. Hakem komitesi yarış yapmayı denedi ancak yarış başladıktan sonra rüzgarın hızı, limitlerin üstüne çıkmasından dolayı emniyet açısından iptal ettiler. Başka bir gün bu yarışı tekrarlamaya çalışacaklar" dedi.
Büyükuçak, ayrıca bazı teknelerin yelkenlerinin hasar gördüğünü belirti.