Manisaspor-fenerbahçe Maçının Ardından

Turkcell Süper Lig'in 21. haftasında Manisaspor, sahasında oynadığı maçta Fenerbahçe ile 2-2 beraber kaldı.

Maçtan sonra basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, bir çok yerde iyi oyun oynadıklarını duyduklarını fakat ligdeki son 2 maçtan 2 puan ile döndüklerini belirterek, "Bu maçlardan daha fazla puan çıkartabilirdik. Ama pozitif olan şeylerde var. Takımın ruhunun yerinde olması gibi. Gol yedikten sonra çökmedik. Takımın gösterdiği mücadele beni memnun ediyor. Dolayısı ile takımımı tebrik ediyorum" dedi.
Son maçlarda istediklerinden daha fazla gol yediklerini ifade eden Daum, "Sezonun basında az gol yiyorduk ama maçları kazanıyorduk o zaman eleştireler oynanan futbolun iyi olmadığı yönündeydi. Sonuçta biz maçları kazanıyorduk. Umarım ilerdeki maçlarda daha az gol yeriz defansta da sağlam bir oyun ortaya çıkarırız. Yine de takımın oyununda memnunum gerçekten iyi paslaşmalar, pozisyonlar ürettik. Tabi ki detaylara da bakmak lazım bazı pozisyonlarda daha soğukkanlı olmalıydık. Yine de iyi yoldayız aynı
şekilde çalışıp önümüzdeki maçlarda daha iyi oluruz. Bugünkü maçta yeterince pozisyona girdik. Bunlar bir maç için yeterli ama yeterince gol atamadık" diye konuştu.
Hakemlerle ilgili bir şey söylemek istemediğini belirten Daum, "Ben oyuncularımın performansı ile ilgili konuşurum sadece. Herkesin hakemlere daha fazla destek vermesi için davet ediyorum. Bir çok yerden eleştiri alıyorlar" şeklinde konuştu.
Daum, ayrıca kupada oynayacakları maçın farklı bir yarış olduğunu belirterek orada turu geçmenin söz konusu olduğunu sözlerine ekledi.

KAPSAL: "İKİNCİ YARI DAHA İYİ OYNADIK KONTRALARDA DOĞRU CIKTIK"
Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kapsal ise, maça istedikleri gibi başlayamadıklarını ifade ederek, "Fenerbahçe maça daha baskın başladı. İlk yirmi dakika oyunu dengeleyemedik ve gol yedik. Daha sonra oyunu biraz dengeledik ardından golü bulduk ve devreyi berabere bitirdik. Fakat ikinci yarıda 2-1, 3-1 yakalayabilirdik. İkinci yarı daha iyi oynadık kontralarda doğru cıktık. Oyuncularımızda fiziksel olarak yoruldu. Sıkıntılar yaşadık" dedi.
Kapsal, bir oyuncunun fizik ve teknik için zamana ihtiyacın olduğunu fakat karakterin zamanla kazanılmayacağını belirterek, oyuncularının hepsinin çok karakterli insanlar olduğunu söyledi. Kapsal, "Karakter ya vardır ya yoktur bizim oyuncularımız çok karakterli oyuncular, hepsini tebrik ediyorum. Bir puan düşme hattından uzaklaşmamız için çok önemli" diye konuştu.
Oyundan atılması hakkında da bir açıklama yapan Kapsal, "Fenerbahce'yi 2-1 yakalamışsınız çizgiyi aşmışım. Hem bana hem Eren'e sarı kart vermesi çok enteresan. Sonuç tabi maç bitti. Şimdi cezalı 2 tane oyuncumuz oldu. Cumartesi günü oynayacağımız Sivas deplasmanı var. Onlar da bizim gibi ligde sıkıntı çeken bir takım. Umarım oradan iyi bir puan alıp döneriz" dedi.
Kapsal, Mart'ın sonunda ve Nisan'ın ortasında çok farklı bir ekip oluşturacaklarını ifade ederek, "Kupa maçından daha farklı olacağız. Bunu bütün kamuoyu da görecek" ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe'nin devre arasında Trabzonspor transfer ettiği golcü oyuncu Gökhan Ünal, "İlk yarıya bakarsak; biz gol attıktan sonra 2 ve 3. golleri rahat bulacağımızı düşünüyorduk. Manisaspor ilk yarıda bir pozisyon buldu ve o da gol oldu zaten. İkinci yarıda yine biz bastırdık ama atamadık. Isaac yine pozisyona girdi ve golü attı. Ama son dakika golü ile yine beraberliği yakaladık. Önümüzdeki haftalarda çok daha iyi olacağız. Burada aldığımız bir puanın bizi şampiyonluğa taşıyacağını düşünüyorum. Çok
önemli bir puan" dedi.
Bu arada Manisaspor Kulübü Başkanı Kenan Yaralı, maçın hakemine tepki gösterdi. 7 dakikalık uzatmayı fazla bulan Başkan Yaralı, her iki takımı da oynadıkları heyecan verici karşılaşmadan dolayı kutladı.