Güiza Mallorca'yı karıştırdı

İspanyol Mallorca Kulübü, Güiza'nın Fenerbahçe'ye transferi sırasında yaşanan olaylar yüzünden birbirine girdi.


İspanyol ekibinin, Güiza transferine verilen 5 milyon Avroluk komisyon parası yüzünden 2009-10 bütçesinin onaylanmadığı bildirildi. Mallorca Kulübü Başkan Yardımcısı Jose Miguel Garcia, Güiza'yı Fenerbahçe'ye satan Başkan Mateu Alemany'nin bu transferden doğan 5 milyon euroluk komisyonu kimlere verdiğini açıklayana kadar mali bütçenin imzalanmayacağını söyledi.

Garcia, Güiza transferinde usulsüzlük yapıldığını iddia ederek, “Mallorca bir anonim şirkettir ve hissedarları vardır. Kulüpte bazı kişiler gelirleri kendi çıkarları için kullanmışlardır. Bu nedenle hissedarları olağanüstü toplantıya çağırıyorum“ dedi.

Yine Figer'in parmağı

İspanya'da yayımlanan Diario de Mallorca Gazetesi, 14 Şubat 2009 tarihli ve J.Bauza ile M.Fernandez imzalı haberinde, Güiza'nın transferinde Juan Figer'in devreye girerek bu transferi Uruguay'daki Rentistas Kulübu aracılığı ile yaptığını ve karşılığında yüklü bir komisyon aldığını savunmuştu. Gazet, Fenerbahçe'nin Güiza transferini Uruguay üzerinden yapmayı kabul etmesinin nedeni olarak da futbolcular için kesilen transfer vergilerini göstermişti.

İspanya'da Fenerbahçe'nin Güiza transferine ödeyeceği verginin yüzde 15 olduğunu hatırlatan gazete, Uruguay'da bu rakamın yüzde 3, 75'e düştüğünü, böylece Fenerbahçe'nin elde ettiği vergi kazancının karşılığında Figer'in de komisyon aldığını belirtmişti.

Bu arada Fenerbahçe Kulübü, Maldonado'nun transferine 4 milyon Avro değil, 1.5 milyon Avro ödendiğini açıkladı.