Gaziantepspor, Sahasında Beşiktaş'a Geçit Vermedi

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Gazinatepspor'un maç boyunca daha akılı oynadığını ve maçtan haklı olarak galip ayrıldığını söyledi.


Maçın ardından basın toplantısına katılan Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli maçın çekişmeli olduğunu ifade ederek, "Maç öncesi düşüncelerimizde ne Gaziantepspor'un bu kadar çizgiyi yukarı taşıyabileceği, ne de bizim zaman zaman böyle hatalar yapacağımızı çok fazla gündemde tutmadık. Neticede oldukça güzel çekişmeli bir maç oldu. Sezona başlarken 6 maçta 6 puan toplaya bilmiştik. Halbuki ikinci yarıda ilk iki maçta 6 puan alarak iyi bir avantaj yakaladık. Bu haftanın telafisini ancak Galatasaray karşısında galip gelebilirsek yapabiliriz" dedi.
Maçın daha gollü olabileceğini de anlatan Denizli, "Çok daha gollü olabilecek bir 90 dakika yaşandık. Yani bizim ve onların atabileceği goller vardı. Daha farklıda kaybedebilirdik. Oyunu kurtarabileceğimiz pozisyonlarımız da vardı. Kısacası Gaziantepspor kazanmayı bu akşam bizden daha fazla hak etti. Biz ilkyarının sonundaki tabloya geri döndük. Tabi burada ne kadar avantaj yitirdik veya kazanacağız birincisi bu hafta sadece şu anda oynayan takım biziz. Pazartesi günü bu tabloda bugünün ne kadar bizim
adımıza önemli olduğunu daha sağlıklı görebileceğiz. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Bu akşam Gaziantepspor daha akıllı işler yaptı ve kazanmayı bizden fazla hak etti diyebiliriz" dedi.
Basın mensuplarının Tabata ile ilgili bir sorusuna ise Denizli, "Herkes tabi Tabata ile ilgili görüşlerini söyleyebilir bu son derece doğal. Ama Tabata'nın iyi bir futbolcu olduğu muhakkak özellikle son dönemlerde takımla uyumu daha iyi bir çizgiye geliyor. Tahmin ediyorum bu çizgiyi her geçen gün daha yukarıya çekecek ve takıma düşündüğü kadar fayda sağlayacak" yanıtını verdi.
Gaziantepspor Teknik Direktörü Joseo Couceiro ise hak ettikleri bir galibiyeti aldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Çok zor bir maç olacağını biliyorduk. Beşiktaş geçen senenin şampiyonu. Şu ana kadar ligde en az gol yiyen bir takım. Orta sahada çok iyi işler yapan bir takım. Normal oynadığımız oyunun biraz daha dışına çıktık ve orta sahayı daha iyi kapattık. İleriye dönük bir oyun sergilemeye çalıştık. Topun bizde kalma oranı az olabilir ama bugünkü sistemimiz buydu. Ortaya koyduğumuz
strateji başarılı oldu ve galip geldik. Bu galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Hakemler bazen büyük takımlara çok kolay faul çalabiliyorlar. Bu maçta da bunun örneklerini gördük diyebiliriz" dedi.
Gaziantepsporlu futbolcu Tomas ise zorlu bir maç olacağı bilinciyle hazırlandıklarını belirterek, "Şimdi tabi geçen senenin şampiyonu ile oyladık. Zor olacağını biliyorduk. Ama ilk yarıda mükemmele yakın bir futbol oynadık. Neredeyse rakibe hiç pozisyon vermeyen bir futbol oynadık. İkinci yarıda golü attıktan sonra kapatmaya çalıştık. İkinci yarıda yapılan değişiklerle takım daha iyi bir duruma geldi" diye konuştu.