Şenol Güneş'in aklı Bursaspor maçında

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bursaspor maç sonucunun zirveyi etkileyip etkilemeyeceğiyle ilgilenmediğini belirterek, maç bittiğinde iyi oynayan bir Trabzonspor istediğini söyledi

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bursaspor maç sonucunun zirveyi etkileyip etkilemeyeceğiyle ilgilenmediğini belirterek, maç bittiğinde iyi oynayan bir Trabzonspor istediğini söyledi. Doğru düşünceyi oturtturup, ilkeli, prensipli cesur futbol oynamak istediklerini ifade eden Güneş, sezon sonunda ilk 3'de olmaları halinde başarılı sayılabileceklerini belirtti.
Trabzonspor'un büyük bir kulüp, büyük bir camia olduğunu her zaman söylediğini belirten Güneş, "Bu enerjiyi bu gücü ortaya çıkarmak önemli. Güzel futbol oynayan takımları alkışlıyor seyircimiz. Bir takım iyi oynayınca coşunca, seyircide coşuyor. Seyirci iyi olunca oyuncu coşuyor. Bunun üzerine koyduğunuzda iyi olacağımızı düşünüyorum. Sonuçlara bakarak iyimser düşünüyoruz bazen, abartıyoruz. Tam terside olabiliriz. Panik yapmamak lazım. Hepimiz görev düşüyor. Her zaman söyledim. Doğru düşüncede oturtup, ilkeli, prensipli cesur futbol oynadığımız zaman işimizi doğru yapıyoruz demektir. Sonuç gelir gelmez bunu hep birlikte göreceğiz" dedi.

"TAKIMIMIN İYİ OYNAMASANI İSTİYORUM"
Bursaspor'un Turkcell Süper Lig'in güçlü ekiplerinden biri olduğunu belirten Güneş, "Bursaspor iyi bir takım geçtiğimiz sezondan beri çıkışı olan bir ekip, Yönetimi, hocası ve taraftarıyla çıkış içindeler. Büyük olan bir şehrin büyük takımı olduğunu düşünüyorum. Ama bizde büyük camia büyük bir kulübüz. Bizde büyük takım gücünü ortaya koymak durumundayız. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. İyi futbol oynayan bir ekip ile karşılaşacağız. Bizde iyi oynuyoruz. Kazanır veya kaybederiz, berabere kalırız. Ama maç bittiği zaman takımımın iyi oynamasını istiyorum" şeklinde konuştu.

"BURSASPOR MAÇININ ZİRVEYİ ETKİLEYİP ETKİLEMEYECEĞİYLE İLGİLENMİYORUM"
Bursaspor ile oynayacakları karşılaşmanın sonucunun zirve yarışını etkileyip etkilemeyeceğiyle ilgilenmediğini belirten Güneş, "Hiç bunlara bakmıyorum. Trabzonspor maç kazansa da, kaybetse de iyi futbol oynamasını istiyorum. Hedef olarak ilk 3 arasına girdiğimiz zaman başarılıyız. Ama girmesek de doğru işler yaparak başarılı olmak istiyoruz. Bu kadronun oluşmasını istiyorum. Bu kadronun kendini göstermesini istiyorum. Bu oyuncuların burada kalıp kalmayacağını karar vermek istiyorum. Kiminle seneye yarışacağız. Bu yıl kimlerle başarılı oluruz bunları görüyoruz. Biz hem yarışıyoruz. Hem eğitiyoruz, hem de görüyoruz. Futbol kamuoyu müsabakalara sadece sonuç olarak bakıyoruz. Ben sadece o yönden bakmıyorum. Futbol adına nasıl doğru işler yapıyoruz. Bunları kimler yapıyor. Kimlerle seneye devam ederiz diye bakıyorum" dedi.

"FUTBOLU YAVAŞLATMAK ÇAĞIN GERİSİNDE KALDI"
Bazı kulüp yöneticilerin yıldız futbolculara karşı bazı oyuncuların sert davrandığı konusunda beyanları olması üzerine Şenol Güneş, "Bunu kendi çıkarı için kullanmak ve beyanat vermek doğru değil. Futbolun sert, agresif, futbolu bozmaya dönük oyuna hayır diyoruz. Futbol agresif bir oyundur ikili boğuşma olacaktır. Boğuşmayı yapan takımlar ve oyuncular seyircilere beğeni kazandırıyor ama oynanan futbol oyunu kesmeye veya zaman geçirmeye dönük olursa bu hoş değil. Kulüpler bazen bunu ileriye yönelik yatırım olarak görüyor ama artık bunlar çağın gerisinde kaldı. Önemli olan futbol adına oyuncunun savaşması ama kötü niyetli olup rakibe tekme atması ne de zaman geçirmek için faul yapmasına engeller hakemlerin görevi bu olmalı.