Güney Afrikalı Turizmcileri Dünya Kupası Heyecanı Sardı

Haziran ayında Güney Afrika'da düzenlenecek 2010 Dünya Kupası öncesinde Güney Afrikalı turizmciler, dünyanın dört bir yanından gelecek futbol severleri ülkelerinde ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyorlar

Haziran ayında Güney Afrika'da düzenlenecek 2010 Dünya Kupası öncesinde Güney Afrikalı turizmciler, dünyanın dört bir yanından gelecek futbol severleri ülkelerinde ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyorlar.
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bugün açılan 14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT 2010)'nda yabancı turizmciler ülkelerinin tanıtımını yaparken, Güney Afrika standı 201 Dünya Kupası tanıtımıyla dikkatleri çekti.
Yaklaşan Dünya Kupası öncesinde ülkelerinin tanıtımını yapan Güney Afrikalı turizmciler, ülke olarak dev organizasyona her yönden hazır olduklarını belirttiler.
North West Park Tourism firmasının yetkilisi Lalie Ngozi, ülke olarak FIFA'nın öngördüğü şekilde hazırlandıklarını belirterek, "Ülkemiz, konaklama, ulaşım ve tesis açısından kupaya en iyi şekilde hazırlandı. Birçok stadyum yapıldı. Halen yapımı süren tesisler var. Dünyanın birçok ülkesinden gelecek futbol severleri ağırlayacağımız için heyecanlıyız. Ayrıca, ülkemizde her türlü güvenlik önlemi alınmış durumda. Hükümetimiz, zaten en çok ödeneği güvenlik konusunda harcadı. Ülkemize gelecek olan
ziyaretçilerin hepsi çok güvenli bir ortamda maçları seyredebilecekler. Devlet başkanımızın bir numaralı önem verdiği konu, güvenlik. Dünya Kupası boyunca ülkemizde hiçbir güvenlik sorunu yaşanmayacaktır. Ülkemizde her şey hazır. Şu anda futbol severlerin biletlerini alıp, Güney Afrika'ya gelmelerini bekliyoruz" dedi.
Ngozi, konuşmasının ardından Güney Afrika'daki stadyumlarda büyük ilgi gören 'Vuvuzela' isimli çalgı aletiyle şov yaptı.
Güney Afrika'nın KwalaZulu-Natal şehrinin turizmcilerinden Thomas Mathibela da 2010 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Güneş Afrika, 2009 yılında Konfederasyon Kupası'na ev sahipliği yaparak bu konuda kendini kanıtlamıştı. Altyapısı, yolları, ulaşımıyla ne kadar güvenli bir ülke olduğunu gösterdi. Şimdi daha büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağımız için çok mutluyuz. Bütün dünyanın gözü ülkemizde olacak. Dünya Kupası'nın ardından Güney Afrika'ya
gelen turist sayısında da büyük bir artış olacağını umuyoruz" diye konuştu.