'Hala duygusal davranıyoruz'

Diyarbakırspor ile zorlu bir maç yapacaklarını belirten Sivasspor Teknik Direktörü Muhsin Ertuğral,'Çıkıp oynanacak 90 dakikalık önemli bir maç var' dedi.

Ertuğral, bugün sistem ve taktik çalışması yaptıklarını belirterek, “Pozisyon hataları nedeniyle sıkıntılar yaşıyoruz. Futbol artık bir organizasyon ve dünyada satranç gibi oynanıyor. Bizse bu ülkede topla buluştuğumuz zaman hala duygusal hareketlerde bulunuyoruz. Bunları gidermek için tekrarlanmaması gerekiyor. Artık beynimize bir harita gibi işlemesi lazım” diye konuştu.

Takımda rekabet ortamı oluşturduklarını ifade eden Ertuğral, şöyle devam etti:
“Bu rekabet ortamında daha iyi işler yapılacak. Teknik heyet olarak daha dikkatli davranacağız. Forma kimin hakkıysa ona vereceğiz. Futbolcuların birbirlerine yaklaşımı, aralarındaki arkadaşlık iyi. Bireysel futbolun dışında kolektif futbolu düşünüyoruz. Sistem ve taktik çalışmalar ne kadar çabuk ekibin beynine yerleşirse o kadar başarılı olacağız.”

“GERÇEKLER SAHADADIR”

Diyarbakırspor ile zorlu bir maç yapacaklarını vurgulayan Ertuğral, “Çıkıp oynanacak 90 dakikalık önemli bir maç var” dedi.

Ünlü bir Alman oyuncunun “Gerçekler sahadadır” sözünü hatırlatan Ertuğral, “İşte gerçekler sahada, 90 dakika sonra göreceğiz” diye konuştu.

Ertuğral, kırmızı kart cezalısı kaptan Mehmet Yıldız, sarı kart cezalısı Erman Kılıç ve sakatlığı süren Sedat Bayrak'ın eksikliğinin takımı etkilediğini de sözlerine ekledi.

Bu arada, sakatlığı süren Sedat Bayrak ile hasta olduğu bildirilen Faruk Bayar antrenmana katılmadı. Rehabilitasyon çalışmaları yaptığı ve yakın zamanda takıma dahil olacağı belirtilen Bayrak, saha kenarında bir süre arkadaşlarını izledi.

Antrenmanı, kulüp basın sözcüsü Fikret Ünsal, yöneticiler Mehmet Ali Topal, Faruk Taşseten ve Harun Türkoğlu ile genel menajer Mustafa Turgun da takip etti.

Sivasspor, 13 Şubat Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Diyarbakırspor maçının hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.