Dunga - Ronaldinho gerginliği

AC Milan formasıyla başarılı bir performans sergileyen Ronaldinho, Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga tarafından yine kadroya alınmadı.

Yıldız futbolcu Ronaldinho, Milan forması altında son dönemde sergilediği performansla, iki kez ‘dünyada yılın futbolcusu’ seçildiği eski günlerini hatırlatıyor. Ancak yıldız futbolcunun üstün formu, Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga'nın gözüne girmesine yetmedi. Ülke basının yoğun baskısına karşın Dunga, gelecek ay İrlanda Cumhuriyeti ile yapılacak özel maçın kadrosuna Ronaldinho'yu davet etmedi.

Dunga'ya ısrarla, 29 yaşındaki futbolcuyu 2010 Dünya Kupası kadrosuna alıp almayacağı soruldu. Dunga'nın yanıtı, “Kadroyu Mayıs ayında açıklayacağım. O güne kadar tüm oyuncuların milli takıma davet edilme şansları sürüyor. Ancak Ronaldinho şu an için milli takımın bir parçası değil” şeklinde oldu.

Dunga, 2010 Dünya Kupası’nda forma giyebilmek için Manchester City'den ayrılıp ülkesine dönen Robinho'yu ise aday kadroya çağırdı. Yıldız futbolcu, Luis Fabiano, Adriano ve Nilmar ile forvet hattı için forma savaşı verecek. Galatasaray'da forma giyen Elano da, Dunga tarafından aday kadroya dahil edildi.