Colin Kazım'dan açıklamalar

Fransız ekibi Toulouse'a kiralanan milli futbolcu Colin Kazım çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fransız takımı Toulouse'a kiralanan milli futbolcu Kazım Kazım, Toulouse'a transfer hikayesini, kariyer planlarını Fransa Ligi'nin resmi internet sitesi www.ligue1.com'a anlatırken, "Fenerbahçe'ye transferim doğru bir karardı" dedi.

Milli futbolcu isminin ne şekilde söylenmesi istendiğinde, "Benim ilk adım Colin, soyadım ise Kazım-Richards. Ama benim ismim Colin-Kazım soyadım ise Richards'tı. Nüfusta yanlışlık oldu ve soy ismim Kazım-Richards oldu. Daha sonra Türk Milli Takımı'nda ve Türkiye'de oynamaya başladım. Türk futbolcuların sırtında ilk isimleri yazıyor. Colin'i kullanamazdım çünkü bu bir Hıristiyan ismi ve ben de bir Türk ismi seçmek zorundaydım, Muhammed ya da Mustafa gibi. Ama ben zaten bir Türk ismine sahiptim. Eğer birisi beni Sercan diye çağırsaydı bu benim için bir anlam ifade etmezdi. Anca ailem beni Kaz diye çağırıyordu. Ve bu normaldi" dedi.

"MİLLİ TAKIM'A ÇAĞRILDIĞIMA İNANAMADIM"

Kariyeri hakkında açıklamalarda bulunan Colin Kazım, A Milli Takım serüveniyle ilgili olarak ise ilginç açıklamalarda bulunarak, "21 Yaş Altı Milli Takım'da oynamaya başlamıştırm. İlk maçımda 1 gol attım ve 1 de asist yaptım. Sonra birkaç maç daha oynadım. Brezilya'yla oynadığımız milli maçta A Takım'a çağrıldım. İsmimi gazetede gördüğüm zaman bunun ciddi olamayacağını düşündüm. Ciddiye almadım. Daha sonra bir telefon geldi ve 'Wow' dedim. Dortmund'da 85 bin kişinin karşısında oynadım. Çok heyecan vericiydi" diye konuştu.

"FENERBAHÇE DOĞRU BİR TERCİHTİ"

İngiliz ekibi Sheffield United'ın küme düştüğü sezon Türkiye'nin en büyük takımlarından Fenerbahçe'den transfer teklifi aldığını anlatan Colin Kazım, "Ben ve ailem oturup Fenerbahçe'ye gitmemin en doğrusu olacağına karar verdik" dedi.

"TÜRK KÖKENİM ÇOK ÖNEMLİ"

Colin Kazım, Türk kökeninin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Türk kökenim çok önemli çünkü büyük dedem, annemin babası Kıbrıslı ve savaşta çok büyük yararlılıklar göstermiş. Köyünde bir efsane olarak biliniyor. Açıkçacı ilk olarak ailem benim Türkiye için oynamamı istedi ve ben Türkiye için oynayan ikinci Kıbrıslı futbolcu oldum. Şimdi dünyanın birçok yerindeki insanlar beni biliyor. Ve bu gerçekten inanılmaz" diye konuştu.

Ligue1.com'un Colin Kazım Richards'la yapılan röportajın ikinci bölümünün ise Perşembe günü (yarın) paylaşılacağı bildirildi.