Arsenal Liverpool ile karşılaşıyor

İngiltere Premier Ligi'nin iddialı takımlarından Arsenal ve Lİverpool karşı karşıya geliyor.

Emirates Stadı'nda oynanacak olan karşılaşma 21:45'te başlayacak.

Chelsea ve Manchester United'ın zirvedeki yarışına dahil olamayan iki takım Şampiyonlar Ligi hesapları yapmaya çoktan başladı. Bu amaç doğrultusunda büyük önem taşıyan karşılaşmada Arsenal ev sahipliğinin verdiği avantajı kullanmak istiyor ve Emirates Stadı'nda taraftarı önünde Liverpool'u ağırlayacak Arsenal'de tek hedef galibiyet.

Arsenal'de sakatlığının ardından takıma yeniden dönen Nicklas Bendtner sevincini yaşansada eksiklikler can sıkıyor. Ev sahibinde Robin Van Persie, Johan Djourou, Kieran Gibbs, Abou Diaby ve Fran Merida sakatlıkları Arsene Wenger'in işini zorlaştıracak.

Ev sahibinin en önemli kozu olan Rus futbolcu Andrei Arshavin'in Liverpool'a karşı oynadığı iki maçta toplam 5 gol kaydetti ve bu gecede Arshavin, Arsenal'in en büyük kozu olacak.

Premier Lig'deki son iki maçında Manchester United'e sahasında 3-1, deplasmanda ise Chelsea'ye 2-0 kaybeden Arsenal, bu maçı kazanarak iki haftanın ardından 3 puana ulaşmak istiyor.

Ligde oynanan ilk maçı Arsenal, deplasmanda Glen Johnson kendi kalesine ve Andrei Arshavin'in attığı gollerle 2-1 kazanmıştı.

Lige kötü başlayan Liverpool'da teknik direktör Rafael Benitez, sallanan koltuğunu arka arkaya gelen galibiyetlerle biraz olsun sağlama almış durumda. Geçtiğimiz hafta Everton'ı kendi sahasında tek golle mağlup eden Liverpool'da kırmızı kart gören ve 3 maç ceza alan Yunan savunmacı Sotirios Kyrgiakos cezası nedeniyle bu maçta görev yapamayacak. Danimarkalı savunma oyuncusu Daniel Agger sakatlığının ardından takıma geri döndü.

Ayrıca konuk takım Liverpool'da Fernando Torres sakatlığı nedeniyle yine takımdan ayrı kalacak. Glen Johnson, Alberto Aquilani ve Yossi Benyoun'unda sakatlıkları sürüyor. Bu oyuncuların son durumları maç saatinde belli olacak.

Arsenal: Almunia, Sagna, Vermaelen, Gallas, Clichy, Diaby, Song, Fabregas, Walcott, Arshavin, Bendtner (Eduardo)
Liverpool: Reina, Carragher, Skrtel, Agger, Insua, Mascherano, Lucas, Kuyt, Gerrard, Maxi Rodriguez, N'Gog (Torres)