Adnan Polat Divan Kurulu Toplantısı'nda konuştu

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Dİvan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Polat, bugünkü toplantının bir yıllık faaliyet özeti olacağını söyleyerek başladığı konuşmalarında şunları söyledi: "Geçtiğimiz bir yılı hep birlikte yaşadık. Sportif aktiviteler konusunda azla birşel diyemeyeceğim. Hepsini göz önünde takip ediyorsunuz. Ancak futbolla ilgili, G.Saray ile ilgili en ufak bir şey çok fazla büyütülüyor. Teknik heyetin devre arasında almış olduğu kararlar çerçevesinde takviyeler yapıldı. 2 tanesi kiralama biri bonservisi ile alınmıştır. Bonservisleri ve alacakları maliyeti 3.8 milyon euro civarındadır. Bunlar vadeler içinde ödenecektir. 8 yabancıdan fazla izin verilmiyor. Zaman zaman iyileşip sakatlanan Linderoth ile bize iyi hizmet etmiş Nonda'nın sözleşmeleri feshedilmiştir. Kamuoyunda Galatabaray ile ilgili suçlanmalar, yüklenmeler var. Rakiplerimiz tarafından da çokça var. Biz fair play ruhuna uygun davranıyoruz, Galatasaray üzerinden prim yapmak, basına çıkmak isteyenler G.Saray'a yükleniyorlar. Bizim cevap vermemezin nedeni G.Saray duruşu ve etiği. Bu polemikler içine girmek istemiyoruz, gerektiğinde aynı şiddetle cevap veririz. Ama biz G.Saray kulübünün kavga içinde olmasını istemiyoruz. Sinirler gerginleşiyor. bu futbolcuya, yöneticiye, teknik adamlara yansıyor. Umarım Türk futbolu bu kavganın içine çekilmez.

Bugün Şubat ayında Galatasaray Avrupa kupasında yoluna devam ediyor. Türkiye liginde liderin 1 puan gerisinde ikinci durumda, rakip bizim sahamıza gelecek seyirci avantajımız olacak. Kupada bugün yarışın içinde kalacağımız bir durumdayız. Ama buna rağmen saldırı içindeyiz. Amla biz kendi işimizi yapıyoruz, böyle de devam edeceğiz."

Polat daha sonra; uzun süredir uğraş verdikleri Riva arazisinin ruhsatını aldıklarını açıkladı. Alkış alan konuşmalarına devam eden Polat; "Riva 3 parsele bölündü.Bu arazi çok çeşitli amaçlarla kullanılacak. eğitim alanı, orman alanı, villa ruhsatlı alan, v.s...Yeni stadın loca ve VIP koltukları da satışa çıktı. GS TV, GS Mobile, GS Bonus gibi getirisini öngördüğümüz projeler var. Bunlardan ilk etapta 10 milyon dolar, stattan 15 milyon dolar bekliyoruz" dedi.