Emirates Stadyumu kırmızıya boyandı

Pazar günü Arsenal'in ev sahipliğinde Manchester United ile oynanan maçta Emirates Stadyumu, Nike ve (RED) işbirliği kapsamında kırmızıya boyandı.

Barclays, Premier League'de bir ilk olarak kale direklerinde (RED) fileler kullanıldı ve stadyumu "birleştirmek" için stadyumun orta kısmının çevresine dev bir (NIKE)RED bağcığı asıldı. Her iki takımdan da aralarında Cesc Fabregas, Andrei Arshavin, Theo Walcott, Wayne Rooney ve Rio Ferdinand'ın bulunduğu oyuncular maçta kramponlarına (NIKE)RED bağcılar taktı ve her iki takım da ortaklığa verdikleri desteği ortaya koymak amacıyla maça (NIKE)RED ceketlerle çıktı.

Taraftarlar da oyuncular maça başlamadan önce (NIKE)RED 'Lace Up. Save Lives' pankartlarını göstererek oluşuma destek verdiler. Bu organizasyon her iki takımın taraftarlarını ve tüm dünyadaki TV izleyicilerini futbolun gücüyle birleştirdi ve ortaklık hakkında bilinç oluşmasına katkıda bulundu.

Nike ve (PRODUCT)RED* ortaklığı herkesi bir çift (NIKE)RED bağcık satın alarak 'Lace Up. Save Lives' kampanyasına katılmaya davet ediyor. Nike'ın (NIKE)RED bağcıkların satışından elde ettiği gelirin yüzde yüzü, HIV virüsü taşıyan kişilere ilaç sağlayan AIDS programlarını finanse eden ve AIDS, Tüberküloz ve Sıtmayla mücadele eden Global Fon'a ve HIV enfeksiyonunun/AIDS'in önlenmesi konusunda eğitim sağlayan ve bilinç oluşturan futbol bazlı topluluk inisiyatiflerine aktarılıyor.

Bu haftaki maç öncesinde konuşan Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger bu işbirliğiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Arsenal Futbol Takımı tüm dünyadaki HIV/AIDS sorununun önemini anlamaktadır. Tüm dünyadaki taraftarların bu Dünya Kupası yılında Afrika'ya odaklanmasıyla da 2010 yılında futbolun gücüyle gerçek bir fark yaratma fırsatı doğmaktadır. Arsenal Futbol Takımı (NIKE) RED 'Lace Up. Save Lives' ortaklığını desteklemekten gurur duymaktadır."

Arsenal oyuncusu Andrei Arshavin ise (NIKE) RED ortaklığı konusunda şöyle konuştu: "Eğer hayat size diğer insanlara verdiğinden bir miktar fazlasını verirse, sizin de karşılığında bir şeyler vermeniz gerek. Futbol dünyadaki en popüler spordur. Futbol, nereli olduklarına bakılmaksızın herkesin yardım edebileceğini ortaya koymaktadır."