Almanya ve İngiltere forma yüzünden kapıştı

Almanya Milli Takımı'nın 2010 Dünya Kupası'nda giyeceği siyah formalar, İngiltere'yle Almanya arasında büyük krize neden oldu.

Almanya'nın 2010 Dünya Kupası'nda giyeceği siyah formalar, İngiltere'yle Almanya arasında kriz yarattı!
İngiliz Daily Star Gazetesi'nin Almanya'nın 2010 Dünya Kupası'nda giyeceği siyah formayla ilgili, Almanlar’ın en son Hitler zamanında siyah forma giydiğini belirterek "nazi" göndermesinde bulunması kriz yarattı.
Alman basınının büyük tepki gösterdiği habere sert tepki veren Bild gazetesi, "İngilizler’in bu yüzden bizimle problemi var!" başlığıyla kullandıkları haberde, Alman Milli Takımı’nın İngiltere karşısındaki zaferlerinin ardından ağlayan İngiliz futbolcuların fotoğraflarına yer verildi. Gary Lineker'in, "Futbol 22 kişinin topun peşinden koştuğu ve sonunda Almanlar’ın kazandığı bir oyundur!" sözlerini de hatırlatan Bild, İngilizlerin, Almanlar karşısında kompleksi olduğunu yazdı.
Bild, Adidas'ın hazırladığı formayla ilgili Daily Star'ın "Black Shirts" teriminin nazi SS'lerin, İtalya ve İngiltere'deki faşistlerin giysilerini sembolize ettiğini belirtirken, Daily Star'ın tüm bunlara yanıtı da ilginç oldu: "Almanlar Daily Star'a savaş açtı!"
"Biz sadece Almanlar’ın siyah formayı en son Hitler zamanında giydiğini söyledik" diyerek kendini savunan, haberin espri niteliği taşıdığını iddia eden gazete, Alman basınının tepkilerine şaşırdığını belirtti.