Mircea Lucescu: Çok yol katettik

UEFA Kupası'nı kazandıklarından bu yana kendilerini çok geliştirdiklerini belirten Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Lucescu, gruptan lider olarak çıkmalarını bunun bir göstergesi olarak kabul ediyor.

Dün akşam oynanan Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında Braga'yı 2-0 yenerek H Grubu'nu lider olarak tamamlayan Shakhtar Donetsk'in başarılı teknik direktörü Mircea Lucescu, iyi iş çıkardıklarını düşünüyor.

Özellikle takımın defansif yapısından oldukça memnun olan Romen teknik adam, UEFA.com'a verdiği demeçte, "Geçtiğimiz yıllara oranla çok yol katettik. Bu maçı kazanarak gruptan birinci sırada çıkmamız buna bir örnek. UEFA Kupası'nı kazandığımızdan bu yana kendimizi baya geliştirdik. Aramızdan ayrılanlar ve yeni gelen oyuncular oldu. Bir değişim geçirdiğimiz doğru ancak Avrupa'da önemli sonuçlar elde etmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ni karşılaştırmanın yanlış olduğuna inanan Lucescu, "Mücadele gücünün yanı sıra getirdiği kar oranı inanılmaz. İki organizasyonunun çok farklı olduğunu düşünüyorum" dedi.