Bayern Münih: 3 - Basel: 0

Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda oynanan karşılaşmada Bayern Münih sahasında konuk ettiği Basel'i 3-0'lık skorla mağlup etti. Bayern Münih grubu lider olarak tamamlarken Basel UEFA Avrupa Ligi'ne gitme hakkı kazandı.

Şampiyonlar Ligi E Grubu’nda liderliğini sürdüren Bayern Münih, Roma’yla ikincilik mücadelesi veren Basel’i konuk etti. Çağdaş Atan maça yedek kulübesinde başladı. Milli futbolcu Hamit Altıntop, maça ikinci yarıda dahil oldu.

Maçın ilk tehlikesi Basel’den geldi. Shaqiri’nin etkili vuruşunda Kraft kalesini gole kapattı. 29. dakikada Kroos ile gole yaklaşan ev sahibi ekip, 35. dakikada üstünlük sayısını elde etti. Soldan çizgiye inen Contento, ceza sahası içindeki Ribery’ye topu çevirdi. Düzgün bir vuruşla Costanzo’yu avlayan Fransız yıldız, Bayern Münih’i 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sadece 2 dakika sonra fark ikiye çıktı. Korner sonrası Mario Gomez’in indirdiği topla arka direkte buluşan Anatoliy Tymoschuk, skoru 2-0’a getiren golü kaydetti. İlk yarının son bölümlerinden Ribery, Kroos ve Schweinsteiger ile önemli fırsatlar yakalayan Alman devi, soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle gitti.

Bayern ikinci yarıya golle başladı. 49. dakikada Lahm ile başlayan atakta Müller, ceza sahası sağ çaprazda topla buluştu. Müller içerideki Ribery’ye çevirdi topu. Fransız yıldız kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti 3-0. 4

58. dakikasında kalesinde devleşen Costanzo, önce Ribery sonra da Schweinsteiger’in şutlarında başarılıydı. Maçın son bölümünde de atak bir Bayern izledik. Basel kalecisi Costanzo, farkın açılmasını önleyen kritik müdahaleler yaptı.

Bayern Münih bu galibiyetle puanını 15’e yükselterek grubu lider tamamladı. Basel ise 6 puanla Avrupa Ligi’nde yoluna devam edecek.