Galatasaray Kulübü'nün Aralık ayı olağan divan kurulu toplantısı yapıldı

Sarı - kırmızılı kulübün Aralık ayı olağan divan kurulu toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda, İrfan Aktar başkanlığında gerçekleşti

Sarı - kırmızılı kulübün Aralık ayı olağan divan kurulu toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda, İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya kulüp başkanı Adnan Polat ve yöneticiler de katıldı.

Toplantıda söz alan divan üyeleri, yaptıkları konuşmalarda başta başkan Adnan Polat olmak üzere Galatasaray Kulübü yönetimini eleştirdiler. Eleştirilerin ardından söz alan başkan Polat, eleştirilere açık olduklarını ancak; eleştiriden ziyade suçlama ve ithamlarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

 

"FUTBOLDAN BAŞKA ENDİŞEMİZ YOK"

Divanda yapılan konuşmaların dinlendiğinde Galatasaray'ın bir felaketin içinde olduğu izlenimi oluşturulduğuna değinen Polat, "Çok şey yaparken hiç hatamız olmuyor mu? Ama bunlar bize karşı silah olarak kullanılıyor. Galatasaray'ın en büyük gücü birlik ve beraberliktir. Birbirimizi eleştirelim; ama bu işi divanda yapalım. Bize şu dönemde yardımcı olun. Medya üzerinden yapılan söylemler Galatasaray'a zarar veriyor. İçiniz rahat olsun. Galatasaray'ın futboldan başka endişe edilecek bir problemi yok." diye konuştu.

 

"GÜNDEMİMİZDE SEÇİM YOK"

Polat, başkan olarak kendisinin ve yönetim kurulunun gündeminde seçim konusunun olmadığını söyledi. Seçim konusunun temcit pilavı gibi önlerine getirildiğini belirterek, "Müsaade edin onun kararını biz verelim. Bu konuda öneriler olabilir ama biz yönetim olarak şunu söylüyoruz; Galatasaray'ın gündeminde şu an seçim yok. Yeni tüzüğümüze göre 2012 Mayıs ayına kadar genel kurul tarafından yetkilendirildik, biz de o görevi yerine getireceğiz.'' şeklinde konuştu.

Üyelerden Mehmet Bilen'in mali genel kurulda ''İbra etmeyelim'' diye öneride bulunduğunu hatırlatan Polat, ''İbra etmeyelim tehdidiyle benim görevi bırakıp gideceğimi düşünmesin, ibra ettirmemek için de elinden geleni yapsın.'' şeklinde konuştu.

 

ZARAR 85 MİLYON TL

Başkan Polat, toplantıda yapılan rakamsal eleştirilere yönelik ise kulübün iki yılda gerçek zararının 85 milyon lira olduğu bilgisini verdi.

Aslantepe Stadı'ndaki gecikmenin kulübü 50 milyon dolarzarara uğrattığını söyleyen Polat, "Sportif başarısızlık da 50 milyon dolar yan gelir kaybına uğrattı. Eğer stadı yine geciktirseydik 25 milyon dolar daha zarara uğrayacaktık" ifadelerini kullandı.

 

"HAGİ 4 FUTBOLCU İSTEDİ"

Polat, ocak ayında transfer yapacaklarını belirtirken, tüm yetkileri teknik direktör Gheorghe Hagi'ye verdiklerini söyledi. Rumen teknik adamın 4 futbolcu istediğini kaydeden Polat, " Her mevki için 3 futbolcu önerecek. Futbolcular bütçemiz içindeyse durumu reelize edeceğiz." diye konuştu.

 

''BEN KİMSENİN AYAĞINA GİTMEDİM''

Fatih Terim ile görüşmesi hakkında yapılan eleştirileri de yanıtlayan Polat, ''Ben kimsenin ayağına gitmedim, ben arkadaşımızı davet ettim, konuştum. Kendisi benim belirlediğim yere geldi. O dönem hızlı hareket etmemiz gerekiyordu. 3 gün içinde bu işi halletmem gerekiyordu. Fatih hoca, 'Türkiye'de çalışmayı istemiyorum, çok acı çektim. Ailece yurt dışında çalışmak istiyoruz' dedi. Özür dileyerek görevi kabul etmedi.'' şeklinde konuştu.

 

POLAT'TAN FARUK SÜREN'E SİTEM

Polat, toplantıda konuşan ve kendisini eleştiren Faruk Süren'e sitem ederek, "Bu tür konuşmaları gelip burada yapsın. 5 senedir, medya üzerinden mesaj veriyor. Varsa tavsiyelerini dinleriz. Özellikle hiçbir başkan bunları söylemezken, o söylüyordu. Eski başkanların medya üzerinden mesaj gönderme geleneğini ilk defa yaşıyorum. Bu beni rahatsız etti. Buradaki her türlü eleştirisi her zaman kabulümdür.'' diye konuştu.

Bu arada geçen hafta Adnan Polat'ın LigTV'de Faruk Süren'i medya aracılığı ile yaptığı açıklamalardan dolayı eleştirmesi, Süren'in de bu açıklamalara yanıt vermesiyle gerilen ilişkiler sonunda ikili, toplantı başlamadan önce salonda yan yana geldi. İkilinin birbirleriyle soğuk bir şekilde el sıkışmaları dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan Galatasaray Kulübü eski başkanlarından Faruk Süren ise divan toplantısında yaptığı konuşmada başkan Polat'a eleştirilerden yakınmaması gerektiğini söyledi. Süren, başkan ve yönetimin idari işlerle ilgili yapılan çalışmalarla övünmemeleri gerektiğini de sözlerine ekleyerek, övünülmesi gereken çalışmaların sportif başarılar olduğunu dile getirdi.