Boluspor'da Kaplıca Muamması Devam Ediyor

Bank Asya 1

Bank Asya 1. Lig takımlarından Boluspor'da kulüp kasasına ek gelir getirmek için çabalar devam ederken, İl Özel İdaresi'ne bağlı olarak hizmet veren büyük kaplıca tesislerinin Boluspor'a mı yoksa Termal Otel'in işletmecisine mi verileceği konusunda tartışmalar devam ediyor.
Bolu'da yerel yayın yapan Köroğlu Televizyonu'nda yayınlanan "Basın Toplantısı" programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Tanju Özcan, kaplıca tesislerinin Boluspor'a verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Boluspor bu kentin bir değeridir. Termal Otel'in hemen yanında bulunan tesislerin ihale açılmadan belirli şartlar altında işletmeci firmaya verilmesini kabul etmek mümkün değildir. Biz bu işin sonuna kadar gitmeye hazırız. Kimse Boluspor gibi bir değerin
üzerinde değildir" dedi.
Kaplıcayı kiralamak için teklifte bulunan Termal Otel'in işletmecisi Mehmet İnceayan ise telefonla katıldığı programda, Tanju Özcan'ı ucuz politika yapmakla suçladı. İnceayan, "Ben Boluspor'a yıllardır yardım yapıyorum. Tanju Bey ne kadar yardım yapmış. Ucuz politikalar peşindeler" diye konuştu.
Öte yandan kaplıcanın, Boluspor'un kiralamak istemesinin ardından kamuoyunun bilmediği birçok konuda su yüzüne çıkmaya başladı. İddiaya göre Bolu Özel İdaresi Termal Otel müstecirinden, otelin altında hizmet veren özel banyolarda kullanılan suya para ödemediğini söyleyerek para istediği ifade edildi. Bunun üzerine müstecirde İl Özel İdare'nin gündüz çalıştırdığı büyük kaplıca'nın bugüne kadar kullandığı elektriğin faturasını kendilerinin ödediğini söyleyerek elektrik parasını istedi. Bu elektrik
miktarının 400 milyar civarında olduğu belirtilirken, ilerleyen günlerde İl Özel İdaresi ile müstecir bir araya gelerek hesaplar masaya yatırılacak.
(BV-RY-YŞR-ERS-S)