Wesley Sneijder: Geçen yılın en iyi 3 futbolcusundan biriyim

Inter'in orta saha oyuncusu Wesley Sneijder, FIFA Ballon D'Or ödülü elemelerinde ilk üç sırada yer alamayacağına yönelik çıkan dedikodular hakkında açıklamalarda bulundu.

La Gazetta dello Sport'ta yer alan haberde 10 Ocak'ta açıklanacak ödülü Andres Iniesta'nın kazanacağı iddia edilirken Messi ve Xavi'nin de takım arkadaşlarının arkasında yer alacağı belirtilmişti.

De Telegraaf'a bu haberi değerlendiren Sneijder, "Bu haberi ben de duydum. Ama ilk üçün dışında kalacağımı düşünmüyorum. Geçen yıl Serie A şampiyonluğu, İtalya kupası şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadım, Dünya Kupası'nda ise final oynadım ve gol krallığını diğer oyuncularla paylaştım. Eğer bu ödülü Dünya Kupası'nda şampiyon olmadan kazanamıyorsak Gareth Bale gibi müthiş bir oyuncunun hiç şansı olmaz. Bu yüzden benim hala umudum var. En azından ilk üçte olacağımı düşünüyorum" dedi.

Inter'in Hollandalı yıldızı Castrol Ranking'de 95'inci sırada yer alıyor. Ballon D'or için rakipleri olarak görülen üç Barcelonalı oyuncu Messi 1, Xavi 25, Iniesta ise 70'inci sırada bulunuyor.